Connect with us

Zware veroordelingen voor drugssmokkel via haven van Curaçao

Nederlands Nieuws

Zware veroordelingen voor drugssmokkel via haven van Curaçao


De rechter heeft negen verdachten zware gevangenisstraffen opgelegd voor hun betrokkenheid bij grootschalige drugstransporten tussen 2019 en 2021. De straffen variëren van 42 maanden tot 14 jaar celstraf. Deze veroordelingen zijn het resultaat van een intensief onderzoek naar georganiseerde misdaad via de haven van Curaçao. Dit schrijft het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Recherche Samenwerkingsteam in samenwerking met het Korps Politie Curaçao en de Douane. Uit het onderzoek bleek dat de verdachten systematisch samenwerkten bij de in- en uitvoer van grote hoeveelheden verdovende middelen. De officier van justitie meldt dat het om cocaïne gaat met een straatwaarde van meer dan 100 miljoen euro (200 miljoen gulden) ging. Het OM benadrukt dat het verdiende geld zal worden ontnomen, “omdat misdaad niet mag lonen”.

“De criminele groep maakte op ondermijnende wijze gebruik van havenpersoneel, dat eigenlijk de veiligheid en orde in de haven moest waarborgen”, aldus het OM. Uit ontsleutelde communicatie via SKY-ECC telefoons bleek hoe de medewerkers juist de grootschalige drugshandel op gang hielden. De berichten gaven het onderzoeksteam een gedetailleerd beeld van de activiteiten van de verdachten. Daarbij werden er nog meer drugstransporten ontdekt.

“Het OM is vastbesloten om door te gaan met het bestrijden van georganiseerde drugshandel”, zegt het OM. Er worden stappen ondernomen om corrupte havenmedewerkers te vervolgen en te straffen. “De haven moet een veilige en integere omgeving zijn en deze zware straffen tonen de consequenties voor degenen die zich hier niet aan houden.”Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top