Connect with us

Zes medewerkers Schiphol aangehouden voor drugssmokkel uit Suriname

Nederlands Nieuws

Zes medewerkers Schiphol aangehouden voor drugssmokkel uit Suriname


Zes mannen zijn vrijdag door een speciaal team van de Koninklijke Marechaussee, de douane en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst op Schiphol opgepakt. Ze worden verdacht van internationale drugshandel. Dat melden verschillende Nederlandse media.

Nadat er tips binnen waren gekomen over cocaïne die verstopt zou zijn in pallets afkomstig uit Suriname, begon het team een onderzoek. “Daarbij kwam een zogenaamde ‘luchthavenmakelaar’ in beeld: iemand die mensen benadert om drugs te smokkelen door een samenwerking tussen de verschillende medewerkers”, aldus de Koninklijke Marechaussee.

De verdachten zijn tussen de 32 en 51 jaar oud. Alle zes zijn ze werkzaam op de luchthaven. Ze komen uit Amsterdam, Almere en Diemen. De mannen werkten onder meer in de logistieke sector, de transportsector en de pakketbezorging bij bedrijven op en rond de luchthaven.

Op Schiphol werken ongeveer 60.000 mensen. Voordat zij bij een werkgever starten, worden ze allemaal gescreend. In de meeste gevallen worden ze daarna benaderd of bieden ze zich later aan voor drugssmokkel.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top