Connect with us

Wout van Aert kan alweer wandeling maken: “Stilstaan is achteruitgaan”

Nederlands Nieuws

Wout van Aert kan alweer wandeling maken: “Stilstaan is achteruitgaan”


woensdag 3 april 2024 om 10:43

Wout van Aert heeft een week na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen voor het eerst weer een serieuze fysieke inspanning gedaan. De gehavende kopman van Visma | Lease a Bike, die zijn borstbeen, sleutelbeen en meerdere ribben brak, heeft op trainingsapp Strava laten weten dat hij een uur is gaan wandelen.

Het zijn de eerste tekenen van herstel bij Van Aert, die de ochtend na zijn valpartij direct geopereerd werd en sindsdien thuis herstelt. Afgelopen week plaatste hij al wel enkele foto’s op Instagram, onder meer van een paasontbijt op de ochtend van de Ronde van Vlaanderen, die hij door zijn valpartij moest missen.

Maar Van Aert zit zeker niet stil. Onder het motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ heeft hij woensdagochtend 3,9 kilometer gelopen in een klein uur in de omgeving van zijn woonplaats Herentals. Fietsen zit er voorlopig nog niet in voor WVA, die nog enige tijd zal moeten herstellen om weer wedstrijdfit te zijn.

Volgens berichtgeving van Het Laatste Nieuws dinsdag zou het herstel van Van Aert zo voorspoedig gaan, dat zelfs de Giro d’Italia (start op zaterdag 4 mei) nog een optie zou zijn voor de Belgische klassiekercoureur. In dat geval zou hij ‘in de ronde kunnen groeien’.

Schermafbeelding 2024 04 03 om 10.37.13Source link

More in Nederlands Nieuws

To Top