Connect with us

Wil je aan je ‘summer body’ werken? Volgens personal trainers zijn dit de 5 beste fitnessoefeningen ooit

notisia 365 logo

Nederlands Nieuws

Wil je aan je ‘summer body’ werken? Volgens personal trainers zijn dit de 5 beste fitnessoefeningen ooit


Het is van essentieel belang om het maximale uit elke training te halen. Om dit te bereiken, mogen deze vijf beste fitnessoefeningen absoluut niet ontbreken in je trainingsroutine. Dit zijn volgens experts ter zake de vijf meest effectieve fitnessoefeningen ooit.

1. Squats

Het uitvoeren van squats is een van de meest natuurlijke bewegingen voor je lichaam. De gewrichten en spieren die je gebruikt bij squats – heupen, knieën, enkels, buikspieren en bilspieren – zijn betrokken bij bijna elke sport. Squats trainen verschillende spiergroepen en zijn daarom cruciaal in de sportschool. Bovendien helpen squats bij het voorkomen van blessures, waardoor ze geschikt zijn voor alle niveaus van fitness.

2. Deadlifts

De deadlift is een van de ultieme krachtoefeningen in de sportschool en verdient daarom een plek in de lijst van beste fitnessoefeningen ooit. Het is een full-body oefening die de hamstrings, bilspieren, core en rugspieren activeert. Met regelmatig deadliften kun je in korte tijd aanzienlijke kracht en spiermassa opbouwen. Belangrijk is wel om de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen.

3. Lunges

Lunges, ook wel bekend als de uitvalspas, zijn uitstekend voor strakke benen en goed getrainde billen. Er zijn verschillende variaties van lunges waarmee je de nadruk op specifieke spiergroepen kunt leggen. Het is essentieel om tijdens het uitvoeren van de oefeningen op de juiste vorm te letten voor maximale effectiviteit en veiligheid.

4. Opdrukken

Push-ups mogen niet ontbreken in de lijst van beste fitnessoefeningen. Deze oefening kun je overal doen en dient als een goede graadmeter voor je conditie. Het is een relatief zware basisoefening, dus bouw de kracht geleidelijk op en breid het aantal herhalingen uit naarmate je vorderingen maakt. Zorg voor rustdagen tussen de trainingen waarop je push-ups doet.

5. Bankdrukken

Bankdrukken is wellicht de populairste krachtoefening in de sportschool. Het is belangrijk om de techniek goed onder de knie te krijgen, aangezien dit bijdraagt aan de ontwikkeling van meer spierkracht en spiermassa. Let op een goede trainingsopbouw en uitvoering in plaats van te veel te focussen op het gewicht.

Door deze vijf oefeningen op te nemen in je trainingsschema, kun je het maximale uit je workouts halen en ben je helemaal klaar voor de zomer!

(Bron: GewoonVoorHem – Intropic: Freepik)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnenSource link

More in Nederlands Nieuws

To Top