Connect with us

Wijzigingen in toeristenbelasting Bonaire positief voor kinderen en studenten

Nederlands Nieuws

Wijzigingen in toeristenbelasting Bonaire positief voor kinderen en studenten


Kinderen die een bezoek brengen aan Bonaire en op een van de andere eilanden wonen, hoeven binnenkort slechts 10 dollar toeristenbelasting te betalen. Dit is een van de maatregelen die worden genomen om de Toeristenbelastinverordening 2022 te wijzigen. Dit schrijft Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). 

Naast de verlaging van de belasting voor eilandskinderen, komen er binnenkort meer veranderingen in de toeristenbelasting op Bonaire. De maatregelen zijn dinsdag door de Eilandsraad vastgesteld en worden op 11 juni in de besluitvormende raadsvergadering verder behandeld. De tweede wijziging is dat er voor alle Bonairiaanse studenten een vrijstelling komt tot het betalen van toeristenbelasting, als zij in het buitenland studeren. De geldigheid van de toeristenbelasting wordt verlengd tot één maand, waar alle Bonairianen profijt van hebben.

Het voorstel voor de wijzigingen is gebaseerd op een evaluatierapport dat eind vorig jaar werd aangeboden. Hierin stonden zeven voorstellen, waarvan er drie met prioriteit zijn geselecteerd. Deze wijzigingen, die dus nu in de besluitvormende raad worden behandeld, zijn bedoeld om nog voor de zomervakantie in te voeren, met een streefdatum van 1 juli.

De Eilandsraad reageerde positief op de drie uitgewerkte wijzigingen. “De hoop is dat eilandskinderen, die vaak voor familiebezoek naar Bonaire komen, al deze zomer kunnen profiteren van het verlaagde tarief”, aldus OLB. 

De overige vier voorgestelde wijzigingen zullen meer tijd nodig hebben voor uitvoerbaarheid en juridische haalbaarheid en zullen op een later moment worden ingevoerd.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top