Connect with us

Viaplay pakt ‘zeer waarschijnlijk’ toch rechten vanaf 2025: ‘Die kans is bijzonder groot’

Nederlands Nieuws

Viaplay pakt ‘zeer waarschijnlijk’ toch rechten vanaf 2025: ‘Die kans is bijzonder groot’


Momenteel wordt er flink gestreden om de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland. Viaplay is sinds 2022 in het bezit van de uitzendrechten in Nederland, maar momenteel wordt er weer gestreden tussen Ziggo en Viaplay voor de uitzendrechten vanaf 2025. Waar Ziggo eerst op poleposition stond, lijkt Viaplay nu alsnog aan het langste eind te gaan trekken.

Afgelopen week regende het al geruchten dat Ziggo de strijd gewonnen zou hebben. Ziggo had de uitzendrechten in de periode tot en met 2021, en hoopte nu weer toe te slaan. Daarbij hoopte het Nederlandse bedrijf te profiteren van de financiële onrust bij het Scandinavische Viaplay in de afgelopen jaren. Viaplay was aan het begin van 2022 nog ruim vier miljard dollar waard, en kelderde tot juni 2023 al naar een beurswaarde van 1,7 miljard dollar.

Vervolgens kwam de echte crash van het bedrijf, met een waarde van slechts 270 miljoen dollar als dieptepunt, in februari 2024. Inmiddels is Viaplay, na een financiële injectie en herstructurering van de schulden, weer op aan het krabbelen, met een beurswaarde van 400 miljoen dollar nu. In 2023 liet Viaplay een verlies van 900 miljoen dollar noteren.

Viaplay kondigt nieuwe samenwerking aan

Viaplay startte april echter met een opvallend bericht: na een paar weken op te zijn gekrabbeld, kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Talpa. Het gevolg is dat SBS9 wordt omgevormd tot Viaplay TV, waarbij de Formule 1 wordt uitgezonden. Echte fans schieten er weinig mee op, want de belangrijkste sessies worden vertraagd uitgezonden, of middels samenvatting, maar de samenwerking met Talpa is wel een feit.

‘Het was fantastisch nieuws voor Talpa, en voor Viaplay’, weet Woerts te melden bij Vandaag Inside. Het nieuws komt in een periode waarin verwacht wordt dat de uitzendrechten vanaf 2025 vergeven worden. Gezien de nieuwe samenwerking die Viaplay is aangegaan, lijkt het op goed nieuws voor de rechtenhouder van de Formule 1-beelden in Nederland als het over 2025 gaat, beseft ook Woerts.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen viaplay red bull testdagen bahrein 2024
Max Verstappen staat Viaplay te woord.

‘Het is nog niet bekend, dat wordt later bekendgemaakt’, vervolgt Woerts. ‘Je zou zeggen dat je deze samenwerking niet aangaat als je de rechten niet binnenharkt, dus naar grote mate van waarschijnlijkheid kun je er wel vanuit gaan dat Viaplay de rechten binnenhaalt. Dat wordt straks door de FOM, het Formula One Management, bepaald, maar die kans is bijzonder groot.’

Woerts speelde eerder al in op rechten voor Viaplay

Chris Woerts is sinds de samenwerking met Talpa Network nog beter ingelicht: de sportmarketeer koopt namelijk voor Talpa Network de uitzendrechten van sportcontent in, en zal dus heel goed weten wat de huidige situatie is. Woerts heeft hoogstwaarschijnlijk dus een hoofdrol gespeeld in de samenwerking tussen Talpa en Viaplay. Hélène Hendriks zei afgelopen vrijdag nog bij Vandaag Inside, waar Woerts regelmatig te gast is: ‘Natuurlijk blijft de Formule 1 bij Viaplay.’

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top