Connect with us

Verscholen in de bossen: op dit verlaten terrein komen iedere zondag sekteleden samen | Binnenland

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0

Nederlands Nieuws

Verscholen in de bossen: op dit verlaten terrein komen iedere zondag sekteleden samen | Binnenland


,,Ik heb God lief. Wie Hem niet wil, wil mij ook niet. Ik heb mijn ongelovige familie vaarwel gezegd.” Een lange man stapt door de voordeur van een vervallen, groene schuur op een verlaten terrein in het Twentse dorpje Vroomshoop. Verborgen achter de muren komt iedere zondagochtend een groep gelovigen samen: volgelingen van de springlevende sekte van leider Wim Griffioen.

Geen grote, statige kerk midden op het dorpsplein. Nee, de ongeveer vijftien gelovigen die iedere zondag samenkomen voor Bijbelstudie doen dat aan de rand van een bos in de kantine van de plaatselijke natuurijsbaan. Verstopt achter een groot hek dat op deze regenachtige zondagochtend even na half tien wordt geopend door een kleine man op een fiets.

Het parkeerterrein nabij het hek is verlaten. Een enkele keer draait een gezinsauto de parkeerplaats op. De inzittenden komen alleen niet voor de Bijbel-bijeenkomst, maar voor het naastgelegen kabouterpad: een wandelpad met honderden gekleurde kabouters in alle soorten en maten. De wandelende gezinnetjes hebben er geen erg in dat hier op deze afgelegen plek een groep sekteleden samenkomt.

Het woord van de leider is wet, banden met de buitenwereld en familieleden moeten verbroken worden en wie net even anders denkt, wordt buitengesloten. Het is de realiteit binnen de springlevende sekte van Wim Griffioen, die nu nog zo’n 160 leden telt. Verslaggever Florine Nesselaar dook de afgelopen maanden in de sekte van Wim Griffioen uit Waddinxveen.

Even voor tienen gaat de man met de fiets er weer vandoor, waarna een bestuurder in een dikke, zwarte Audi het parkeerterrein oprijdt. Daar parkeert hij, in tegenstelling tot de wandelende gezinnetjes, niet. Hij rijdt door het geopende hek richting het groene gebouwtje. De ene na de andere auto volgt.

In totaal gaan zo’n vijftien gelovigen de kantine binnen.

Alleenstaande mannen, veelal met grijze hoofden. Maar ook enkele stellen en een of twee jongeren. Naar verluidt komen zij uit de omgeving Vroomshoop, Almelo, Hengelo en Wierden.

Rond half elf klinken zingende stemmen: de bijeenkomst is begonnen.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top