Connect with us

Tweede Kamer neemt binnen 30 dagen besluit over belastingverdrag Curaçao Malta

Nederlands Nieuws

Tweede Kamer neemt binnen 30 dagen besluit over belastingverdrag Curaçao Malta


De Tweede Kamer neemt binnen dertig dagen een besluit over de motie van parlementariër Gwendell Mercelina over de goedkeuring van het belastingverdrag Curaçao en Malta. Dat schrijft de minister van Buitenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot (CDA) in een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer. 

Daarnaast schrijft Slot dat ze in gesprek is met Curaçao en de verdragen ter goedkeuring aanbiedt aan de Eerste en Tweede Kamer. 

Mercelina vindt dat het proces lang duurt en de goedkeuring van het belastingverdrag met Malta stroef loopt. Daarnaast roept hij de Rijksministerraad op om ervoor te zorgen dat belastingverdragen van Curaçao op gepaste manier en zonder onnodige belemmeringen worden goedgekeurd. 

Het belastingverdrag met Malta werd medio maart 2023 naar de Tweede Kamer verstuurd. Het verdrag is bedoeld om dubbele belasting tussen de twee landen te voorkomen. Curaçao is autonoom in het maken van belastingverdragen zolang de belangen van het Koninkrijk niet geschaad worden, maar Nederland moet nog steeds de belastingverdragen voor Curaçao ratificeren.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top