Connect with us

Twee Friezen veroveren gamewereld met nieuw spel vol Friese elementen

Nederlands Nieuws

Twee Friezen veroveren gamewereld met nieuw spel vol Friese elementen


Als je aan games denkt, denk je al gauw aan Amerika, Engeland of Japan. Maar nu werken twee Friezen aan een spel waar de gamewereld al jaren naar uitkijkt.

De game, met de naam SCHiM, heeft een unieke stijl die voortkomt uit de kleurenblindheid van een van de twee ontwikkelaars. Opvallend is ook dat het spel in het Fries te spelen is.

Het verhaal begint in 2020. Ewoud van der Werf, student Gamedesign aan de Friese Poort in Leeuwarden, zoekt een plek voor zijn afstudeerstage. Bij gamestudio Extra Nice, in het schaduw van de Oldehove, begint hij aan zijn project.

“Voor mijn eindexamen moest ik een game maken”, vertelt hij. “Ik kon zelf bedenken hoe het eruitzag en hoe het werkte. Daar kreeg ik heel veel creatieve vrijheid in.”

Hij komt met een eerste versie van SCHiM. Stagebegeleider Nils Slijkerman ziet er meteen veel potentie in. “We wilden de mogelijkheid bieden dat studenten konden maken wat ze wilden, en dat wij konden bijsturen indien nodig.”

Slijkerman en zijn collega’s bij Extra Nice zeggen dat het eigenlijk jammer zou zijn om het spel niet door te ontwikkelen.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top