Connect with us

Telefoons en oordopjes – Tot slot

2006663100

Nederlands Nieuws

Telefoons en oordopjes – Tot slot


De bloei in bluetoothoordopjes heeft smartphonemakers geen windeieren gelegd. Apple, Samsung en Xiaomi lijken hiermee een extra inkomstenbron te hebben aangeboord. De markten voor telefoons en oordopjes zijn echter niet bepaald gelijk. Bluetoothoordopjes maken is een stuk makkelijker en een positie op die markt veroveren gaat ook sneller; het is rechtstreekse verkoop en providers zitten er niet tussen. Apple is leidend in oordopjes, vooral door gebruik te maken van zijn macht met iPhones. Toch is er volop concurrentie, met naast de bekende smartphonemakers ook merken als Jabra en Soundcore. Er zijn bovendien naast de dure oordopjes ook goedkope varianten te krijgen.

Nu het stof is neergedaald, blijkt dat veel smartphonemakers de stap hebben kunnen zetten naar draadloze audio. Apple natuurlijk, maar ook onder meer Samsung en Xiaomi hebben die stap gezet. De vraag is in hoeverre dat te danken is aan hun positie in smartphones. Oordopjes zijn minder compatibel naar gelang de smartphonemaker groter is. Sony heeft zijn positie helemaal niet gebruikt, maar bij Samsung is dat logisch. Soms waren er acties waarbij gebruikers de oordopjes gratis kregen bij de telefoons. Dat drijft het marktaandeel ook op en laat mensen kennismaken met die oordopjes.

Xiaomi speelt vooral het spel dat het met smartphones ook speelt: veel verschillende modellen met verschillende prijzen, met daarbij vooral lagere prijzen dan veel premiumconcurrenten. Fairphone biedt weinig waar voor zijn geld, maar de oordopjes zijn dan wel weer heel repareerbaar.

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Hoe een smartphonemaker gebekt is, bepaalt grotendeels hoe de oordopjes zijn, wat ze bieden, hoe open ze zijn en welke positie ze hebben op de markt. Ten opzichte van de smartphonemarkt is er bij draadloze oordopjes in elk geval wel meer te kiezen, tussen veel meer verschillende merken.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top