Connect with us

Stemacteur supermarktreclame moet stand-by staan voor bonusaanbiedingen | RTL Boulevard

Nederlands Nieuws

Stemacteur supermarktreclame moet stand-by staan voor bonusaanbiedingen | RTL Boulevard


Het leven van een stemacteur voor supermarktcommercials staat, zo blijkt, in het teken van de aanbiedingen. Zo staat ‘de stem’ van Albert Heijn vaak stand-by om onverwachte Bonus-aanbiedingen in te spreken voor commercials op tv en radio. Dat vertelt de stem in kwestie, Robbert van den Bergh (41), in De BLVD Podcast.

“Het is toch wel jammer dat ik dat moest laten gaan”

In de rubriek Mediawereld Ontrafeld wordt deze week de vraag gesteld hoe het contractueel zit met stemacteurs voor commercials. Mogen ze voor meerdere merken reclames inspreken of zitten ze vast aan één bedrijf? “Op een gegeven moment ben ik de stem voor BMW geweest, maar toen mocht ik geen concurrerende automerken doen”, vertelt Robbert. 

Hoe zit dat bij zijn huidige werkgever? “Albert Heijn is zo’n grote speler (…) die zeggen dan: ‘We willen jou exclusief hebben.'” Hij mag daarom niet voor andere bedrijven, ook niet-supermarkten, de commercials inspreken. “Dat vond ik wel jammer als ik eerlijk ben. Want ik vond BMW een heel tof merk. Het is toch wel jammer dat ik dat moest laten gaan.” 

Het is voor de stemacteur een drukke baan. “In principe neem ik elke maandagochtend de Bonus op”, vertelt Robbert. “Vaak op woensdag is dan een heropname. Dus als de prijzen worden aangepast, doe ik dat woensdagochtend. Maar het komt soms voor dat ik op donderdag of vrijdag word gebeld, zeker als de concurrerende supermarkten de prijs aanpassen. Dan gaan ze wel mee.”

Ook als Robbert op vakantie is, kan hij een telefoontje van de ‘Hamsterennnnn’-supermarkt verwachten. Zo was hij eens voor een bruiloft in Australië toen zijn mobiel afging. “Toen moest ik in Sydney naar een studio, omdat de pepernoten goedkoper waren geworden. Dus toen moest ik dat daar in een studio inspreken.” 

Beluister De BLVD Podcast hieronder.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top