Connect with us

Rusland stuurt filmploeg en Japanse miljardair naar ISS

Nieuws in het Nederlands

Rusland stuurt filmploeg en Japanse miljardair naar ISS

Rusland stuurt filmploeg en Japanse miljardair naar ISS 5

De twee zullen vanaf komende maand een kosmonautentraining volgen. De lancering van het Sojoez-ruimteschip waarmee ze naar het ISS vliegen staat gepland op 5 oktober. De vlucht met Cruise aan boord moet overigens eveneens in oktober plaatsvinden. De Amerikaanse acteur gaat niet naar het ruimtestation met een Sojoez, maar met de crew Dragon van SpaceX.

Miljardair

Roskosmos maakte verder bekend dat de Japanse miljardair Yusaku Maezawa (45) in december waarschijnlijk een vlucht naar het ISS zal maken. Maezawa wil over enkele jaren ook een vlucht rond de maan maken in het Starship dat door ruimtevaartbedrijf SpaceX wordt ontwikkeld.

“Ik ben benieuwd hoe het is om te leven in de ruimte, dus daar wil ik achterkomen”, liet Maezawa weten. Hij wil zijn ervaringen op een YouTube-kanaal gaan delen. Daarvoor gaat ook een productieassistent mee.

Tot nu hebben acht ruimtetoeristen een zelfbetaalde trip naar het ISS gemaakt. Maezawa is de eerste uit Japan. Hoeveel hij betaalt, is niet bekend. In het verleden betaalden ruimtetoeristen tussen 20 en 35 miljoen dollar voor een plek in de Sojoez.

Source link

More in Nieuws in het Nederlands

IMPORTANT ANOUNCEMENT

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
To Top