Connect with us

Politie in München zet zich schrap: IS heeft het gemunt op Bayern

notisia 365 logo

Nederlands Nieuws

Politie in München zet zich schrap: IS heeft het gemunt op Bayern


Politie in München zet zich schrap: IS heeft het gemunt op Bayern – Dortmund


Zaterdag, 30 maart 2024 om 16:51
De kraker in de Bundesliga tussen Bayern München en Borussia Dortmund (aftrap 18:30 uur) is het doelwit geworden van mogelijke terroristen. IS-propagandazender Sarh al-Khilafah heeft een foto gepubliceerd waarop fans bij de Allianz Arena als doelwit worden afgebeeld.Op de foto die naar buiten is gebracht is te zien hoe het vizier van een scherpschutter gericht staat op voetbalsupporters die naast de Allianz Arena lopen. Ernaast staat met Arabische letters een tekst die zeer waarschijnlijk ‘na de wedstrijd’ betekent.

De politie van München, die door de zender gedwongen is op te schalen, laat via X weten op de hoogte te zijn van de dreiging. “De feiten zijn bij ons bekend en worden door ons en de LKA Beieren intensief onderzocht”, valt er te lezen.

“Zoals de zaken er nu voor staan, hebben we geen concrete kennis van enig risico. We zullen de situatie blijven monitoren met een verhoogde politie-inzet.”

Op vragen van BILD heeft Bayern laten weten eveneens op de hoogte te zijn van de situatie. De club laat weten in nauw contact te staan met de politie en andere veiligheidsinstanties.

Bij een duel van het formaat Bayern – Dortmund worden doorgaans zo’n 300 tot 500 politiemensen ingezet. Dat is nu dus verhoogd. Hoeveel agenten er precies op de been zijn wordt niet bekendgemaakt.

Wat opvalt is dat uren voor de wedstrijd door de politie willekeurige identiteitscontroles worden uitgevoerd bij de uitgang van het metrostation Fröttmaning, dat op ongeveer tien minuten lopen van de Allianz Arena ligt.

Identiteitsbewijzen worden gecontroleerd en tassen en rugzakken worden doorzocht. Sinds de IS-aanval op een concertzaal in Moskou, waarbij minstens 143 mensen om het leven kwamen, hebben verschillende landen hun terreurniveau verhoogd.
Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top