Connect with us

Podcast | Op de Klippen: Nieuwe serious game vertelt geschiedenis van Tanki Maraka

Nederlands Nieuws

Podcast | Op de Klippen: Nieuwe serious game vertelt geschiedenis van Tanki Maraka


Bonaire heeft in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld. Niet omdat hier, net zoals op Curaçao en Aruba olie werd geproduceerd, maar omdat er op het eiland een Amerikaanse radarpost was gevestigd met een daarbij behorend squadron jachtvliegtuigen. Door die radarpost kon de regio beschermd worden tegen aanvallen van Duitse vliegtuigen. De Amerikanen waren gelegerd bij Tanki Maraka. In de uitzending van Op de Klippen dat wordt uitgezonden op Mega Hit FM Praat wordt er over gesproken.

Softwareontwikkelaar Bart van Oost heeft een interactieve game ontwikkeld over de geschiedenis van de Amerikaanse radarpost, met daarbij het nabijgelegen vliegveld. Hij deed dit in samenwerking met het Bonaire Archeologisch Instituut en de Amerikaanse archeoloog Jay Haviser. Van Oost en Haviser vertellen er meer over.

Floor van Schalkwijk, manager van Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB), schoof ook aan voor een gesprek. Ze sprak over een sponsoractie waarbij twee medewerkers van STCB 11 kilometer om Klein Bonaire heen gaan zwemmen. Hiermee hoopt de stichting geld op te halen waarmee nieuwe uitrusting gekocht kan worden om schildpadden nog beter te kunnen beschermen.

Gasten: Bart van Oost, Jay Haviser en Lauriane Ammerlaan en Floor van Schalkwijk. Presentatie en samenstelling: Judith Brekelmans, Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller.

Luister de Podcast hier.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top