Connect with us

Orkaan Beryl passeert Curaçao, waarschuwing ministerie van Gezondheid voor booteigenaren

Nederlands Nieuws

Orkaan Beryl passeert Curaçao, waarschuwing ministerie van Gezondheid voor booteigenaren


Het lijkt er sterk op dat orkaan Beryl dinsdagochtend in de vroege ochtenduren op ongeveer 300 kilometer ten noorden van de ABC-eilanden voorbij trekt. Hoewel de orkaan niet direct over de eilanden zal gaan, is er inmiddels een officiële waarschuwing gekomen vanuit het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), met daarin dat er wel rekening gehouden moet worden met mogelijke gevolgen voor het eiland.

Curaçao is al meerdere dagen in de ban van de naderende orkaan Beryl. De Meteorologische Dienst gaf al waarschuwingen uit, voor onder andere een ruwe zee. Inmiddels is er maandagavond ook een persbericht naar buiten gekomen vanuit het ministerie van GMN. Hierin wordt gewaarschuwd voor de kans op schade aan boten en aan de stranden. Ook het KNMI gaf maandagavond het bericht dat Bonaire voorbereid moet zijn op zwaar weer dinsdag. 

Op de socials van Nu.cw wordt hier en daar verontrustend gereageerd, omdat exact deze dagen wordt gewerkt aan de stranden, nadat de vele regen van begin mei enorme schade heeft veroorzaakt. Er heerst angst dat de werkzaamheden voor verbetering van de faciliteiten op de stranden van korte duur zijn, met het oog op orkaan Beryl die eraan komt.

Het ministerie van GMN roept booteigenaren op om hun boten uit het water te halen en aan wal te brengen om schade te voorkomen. De wind zal vooral vanuit het zuidoosten waaien, wat ervoor zorgt dat het morgen behoorlijk warm kan worden. Daarnaast neemt de kans op lokale buien toe naarmate Beryl dichterbij komt. 

De Meteorologische Dienst zal de weersverwachting bijwerken zodra de situatie verandert. Maandagavond rond 21.00 uur kwam er een update dat de waarschuwing voor ruwe zee geldt voor alle kustgebieden rondom Curaçao. Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top