Connect with us

Onderzoek: Koffie beschermt mogelijk tegen terugkeer van kanker

kaffekandeFB

Nederlands Nieuws

Onderzoek: Koffie beschermt mogelijk tegen terugkeer van kanker


Ook voor dit aspect gold dat patiënten die minstens twee kopjes per dag dronken langer leefden, terwijl degenen die zeker vijf kopjes dronken het langst leefden van iedereen.

‘We hopen dat het resultaat klopt, want het lijkt afhankelijk van de dosis te zijn. Hoe meer koffie je drinkt, hoe groter het effect,’ zegt hoofdauteur Ellen Kampman, hoogleraar Nutrition and Disease aan de Wageningen Universiteit, tegen The Guardian.

Hoewel de onderzoekers niet kunnen verklaren waarom het zwarte vocht lijkt te beschermen tegen terugkerende darmkanker, hebben ze wel een vermoeden.

Hoe zit het met andere soorten koffie?

‘Koffie bevat honderden biologisch actieve verbindingen die antioxiderende eigenschappen hebben en mogelijk beschermen tegen darmkanker,’ zegt coauteur Marc Gunter, hoogleraar kankerepidemiologie aan het Imperial College London.

Het onderzoek vermeldt niet of verschillende soorten koffiebonen een ander effect hebben op het risico op terugkerende darmkanker.

Het is ook onduidelijk of koffie bereid met een cafetière, espressomachine of andere methode tot een ander resultaat zou kunnen leiden dan filterkoffie.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top