Connect with us

Ombudsman vraagt weer aandacht regering voor afsluiten water van huishoudens met kinderen

Nederlands Nieuws

Ombudsman vraagt weer aandacht regering voor afsluiten water van huishoudens met kinderen


De Ombudsman vraagt opnieuw aandacht van de regering over het afsluiten van drinkwater in huishoudens met kinderen. De Ombudsman doet dat als reactie op het hoger beroepsvonnis in Nederland, dat zegt dat huishoudens met kinderen niet meer afgesloten mogen worden van water.

“Dit definitieve oordeel van de rechter is, gezien de bepalingen van het Statuut voor het Koninkrijk, erg belangrijk voor alle kinderen binnen het Koninkrijk. De Ombudsman zal deze ontwikkeling voorleggen aan de Curaçaose regering en kijkt uit naar wat dit arrest zal betekenen voor lokale minderjarigen,” aldus de Ombudsman. 

De Ombudsman van Curaçao, die sinds 2020 ook Kinderombudsman is, maakt zich al jaren zorgen over het verlies van toegang tot schoon drinkwater voor lokale gezinnen. Hij heeft hierover meerdere keren bij de overheid aan de bel getrokken.

Hende-i-Medio-Ambiente (HiMA) verklaart tegenover het Antilliaans Dagblad dat het water gemiddeld nog bij één huishouden per week wordt afgesloten. Yvonne Olf, voorzitter van HiMA, zegt dat ze bezig is met instanties in Nederland om de zaak op Curaçao verder aan te kaarten. 

In de uitspraak van 19 maart dit jaar, oordeelde het Gerechtshof Den Haag dat het afsluiten van huishoudens met kinderen van water in strijd is met internationale verdragsbepalingen, zoals het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top