Connect with us

Nieuwe Nederlandse premier Dick Schoof ‘heeft link met Cariben’

Nederlands Nieuws

Nieuwe Nederlandse premier Dick Schoof ‘heeft link met Cariben’


Dick Schoof wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe minister-president van Nederland. Hij is voorgedragen als premier van het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Eerder was hij de baas van de inlichtingendienst AIVD en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Volgens de website Dossier Koninkrijksrelaties heeft hij een link met het Caribisch deel van het Koninkrijk. Zo bezocht hij meerdere keren de eilanden, waaronder twee jaar geleden in zijn functie van secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Zijn broer Nico was jarenlang voorzitter van de voortgangscommissie Sint Maarten.

De 67-jarige Schoof is op dit moment nog de hoogste ambtenaar op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij heeft gisteren laten weten dat hij “premier wil zijn voor alle Nederlanders”. Schoof denkt dat hij vanuit zijn “bestuurlijke kennis en ervaring” kan bijdragen aan de publieke zaak en het algemeen belang voor het land.

FOTO: Op 27 juni 2022 heeft Dick Schoof een bezoek gebracht aan de Gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout. Daarbij werd hij begeleid door de toenmalige Vertegenwoordiger van Nederland in Curacao, Aruba en Sint Maarten, Erwin Arkenbout.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top