Connect with us

Niermann en Benoot na baaldag in Ronde van Vlaanderen: “Jorgenson heeft nog niet inhoud van Van der Poel”

CORVOS 00036554 316 e1711897318922

Nederlands Nieuws

Niermann en Benoot na baaldag in Ronde van Vlaanderen: “Jorgenson heeft nog niet inhoud van Van der Poel”


zondag 31 maart 2024 om 17:35

Video Voor Visma| Lease a Bike is de Ronde van Vlaanderen niet verlopen, zoals zij op voorhand hadden gehoopt. Achter het geweld van Mathieu van der Poel leek Matteo Jorgenson even op weg naar een tweede plek, maar aan de meet was Tiesj Benoot de best geklasseerde renner van de ploeg, Een vijftiende plek bleek het maximaal haalbare. “We verlaten deze koers met opgeheven hoofd”, aldus ploegleider Grischa Niermann bij Sporza.

De nieuwe edtie van is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? en ontvang 20% korting!

Voor de Ronde van Vlaanderen was de Nederlandse formatie hun absolute kopman, Wout van Aert, kwijtgeraakt in Dwars door Vlaanderen. Toch bleef de ploeg strijdbaar. Met mannen als Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson en Tiesj Benoot aan het vertrek waren zij zeker niet kansloos. “We hadden een plan en we zijn strijdend ten onder gedaan”, aldus ploegleider Grischa Niermann.

“De jongens hebben het goed uitgevoerd en Matteo leek de een-na-beste te zijn op de Koppenberg”, gaat Niermann verder. “Later moest hij zijn inspanning bekopen. Hij heeft helaas nog niet de inhoud van Van der Poel. Toen kwam Tiesj nog bovendrijven, maar die had wat pech waardoor hij wegvalt uit de achtervolgende groep. Dan is het helemaal niks meer qua uitslag.”

Wat was dan precies het plan van de ploeg? “Vroeg koersen. Het was duidelijk: wie met Mathieu naar de tweede keer Kwaremont gaat, die kan alleen voor de tweede plek rijden. We hoopten ervoor een situatie te creëren, maar dat is niet gelukt. We moeten ook eerlijk zijn: Matteo ging op het einde echt kapot. Hij heeft nog niet vaak wedstrijden van deze afstand gereden. Al was hij erbij gekomen, dan had Van der Poel hem losgereden. Het is indrukwekkend wat hij heeft laten zien. De beste heeft vandaag gewonnen.”

Tiesj Benoot: “Het was overleven voor mij”
“Ik had echt wel goede benen vandaag”, blikt de best geklasseerde renner van de Nederlandse formatie terug op de koers. “Vroeg in de koers hadden we een mooie move voor de Berendries. Jammer genoeg had Mathieu daar nog te veel ploegmaats om het recht te zetten.”

“De tweede keer Oude Kwaremont zat ik iets te ver en maakte ik een foutje”, vertelt Benoot verder. “Ik kon niet op de kleinste versnelling rijden, maar dan doe ik wel nog mee voor het podium. Het was overleven voor mij en dan stonden we op de Koppenberg ook nog eens te voet. Plots stond iedereen stil en moest ik ook van de fiets. Het was een enorm zware dag als je ziet hoe het loopt achter Mathieu. Ik heb het geprobeerd.”

Uiteindelijk weet Benoot een plek in de top-20 te bemachtigen. Wellicht had er meer in gezeten, maar in de finale sloeg het noodlot nog toe. “Ik rijd nog lek op de laatste keer Paterberg, waardoor ik uiteindelijk finish op een fiets van Van Dijke. Ik hoorde dat Matteo na de demarrage van Mathieu van der Poel even op 20-30 seconden zat. Daar is hij zichzelf helaas tegengekomen.”Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top