Connect with us

Nederlandse toerist in Florence in gezicht gestoken tijdens tramrit

Nieuws in het Nederlands

Nederlandse toerist in Florence in gezicht gestoken tijdens tramrit

Nederlandse toerist in Florence in gezicht gestoken tijdens tramrit 5

Volgens Italiaanse media gebeurde het incident donderdag rond 10.30 uur in de ochtend. Ze schrijven over ‘geweld en gekte’ in de tram. Een verward uitziende man zou uit het niets om zich heen gaan zijn steken met een mes, waarbij hij de Nederlandse toerist aan zijn oor verwondde.

De Nederlander verloor daarbij veel bloed en werd overgebracht naar de spoedeisende hulp van een lokaal ziekenhuis. Daar is zijn oor gehecht en kon hij dezelfde dag nog weer vertrekken. De verwachting is dat zijn herstel minstens twee weken zal gaan duren. 

De verdachte werd kort na het incident opgepakt. Hij zou geen verklaring hebben gegeven voor zijn actie en zit vast in afwachting van verdere verhoren. Ook omstanders verklaren geen idee te hebben waarom de man ineens begon te steken.

Meer incidenten

Volgens lokale autoriteiten wordt de man in verband gebracht met zes andere geweldsincidenten in de stad. Deze zouden hebben plaatsgevonden 24 uur voorafgaand aan het incident in de tram. Bij die incidenten zou in sommige gevallen ook fysiek geweld gebruikt zijn.

De vervoersorganisatie van de tram laat in een reactie weten enorm geraakt te zijn door de gebeurtenissen. Ze betuigen steun aan het slachtoffer en bedanken alle omstanders voor het snel inschakelen van de nooddiensten.

‘Sorry voor de vertraging’

Ook verontschuldigd de vervoerder zich voor de vertraging die het incident veroorzaakte. Er zaten bloedsporen in de wagon die schoongemaakt moesten worden, waardoor er ongeveer veertig minuten vertraging was.

Source link

More in Nieuws in het Nederlands

IMPORTANT ANOUNCEMENT

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
To Top