Connect with us

Nederlandse Consumentenbond neemt zonnebrandcrèmes onder loep

Nederlands Nieuws

Nederlandse Consumentenbond neemt zonnebrandcrèmes onder loep


Het gebruik van zonnebrandcrème is essentieel om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Aangezien op Curaçao de zon het hele jaar rond volop schijnt, is insmeren geen overbodige luxe. Het vermindert het risico op huidkanker, voorkomt vroegtijdige huidveroudering en minimaliseert pijnlijke zonnebrand. De Nederlandse Consumentenbond nam verschillende zonnebrandcrèmes onder de loupe en beoordeelde ‘Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+’ als beste zonnebrand van 2024. Dat blijkt uit een onderzoek onder 13 verschillende soorten zonnebrand.

De zonnebrandcrèmes zijn in professionele laboratoria getest. Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+  biedt volgens de Consumentenbond de bescherming die de fabrikant belooft, bevat geen allergenen en ook geen microplastics die op de rode lijst staan. De prijs is 21 euro. 

De Riemann P20 Sensitive Face SPF50+ is volgens de Consumentenbond ook een goede zonnebrand. Hij bevat geen microplastics, zelfs niet volgens de oranje lijst. Wat betreft uv A-bescherming scoort deze crème een 8,2, maar hij heeft wel een iets grotere impact op het milieu dan de Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+. De prijs is 28,99 euro.

Naast winnaars, is er ook een aantal zonnebrandcrèmes die absoluut worden afgeraden: 
– Rituals Invisible sun protection face cream SPF50+ (Rituals zegt in Nederlandse media zich niet te herkennen in de testresultaten van de Consumentenbond in 2024. Het merk stelt een onderzoek in naar aanleiding van de test).
– Nivea Sun UV Gezicht Sensitive SPF50 (Ook Nivea heeft laten weten het ‘volstrekt oneens’ te zijn met de test).
– Biotherm Waterlover face sunscreen SPF50.
– Lancaster Sun Sensitive Oil Free Milky Face Fluid SPF5. Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top