Connect with us

Multiplatform gamingheadsets Round-up – Tweakers

2006607164

Nederlands Nieuws

Multiplatform gamingheadsets Round-up – Tweakers


  • HyperX Cloud III Wireless
  • Steelseries Arctis Nova 7X Wireless
  • Steelseries Arctis Nova Pro Wireless – Xbox
  • Logitech Astro A50 X

Samengevat

De HyperX Cloud III Wireless is een draadloze, multiplatformgamingheadset. Met zijn eigen draadloze dongel sluit je hem aan op elke console en pc, behalve op Xbox-systemen. De headset is uitstekend toegespitst op games waarin de richting van geluiden belangrijk is, zoals shooters. Door de verwijderbare boommic ben je goed te verstaan. De headset blinkt bovendien uit in draadloos bereik en accuduur. Voor muziek en media is hij minder geschikt, omdat het geluid bij die toepassingen wat rommeliger klinkt.

Samengevat

De Steelseries Arctis Nova 7X Wireless is een draadloze gamingheadset die je met zijn meegeleverde dongel op elke console en pc kunt aansluiten. Daarnaast kun je tegelijk een telefoon koppelen via bluetooth. De headset heeft een fijne sound, zowel bij het spelen van games als bij het luisteren naar muziek. De microfoon brengt je stem luid en duidelijk over aan je gamematen, ook als je in een luidruchtige omgeving speelt. Het draagcomfort is goed voor elkaar, al zit de headset niet superstevig op je hoofd.

Tweakers zegt: Great value

Samengevat

De Steelseries Arctis Nova Pro Wireless is een luxe draadloze gamingheadset met actieve noisecancelling, waarop je verschillende spelsystemen tegelijk kunt aansluiten. De headset ondersteunt daarbij alle huidige consoles en de pc. Het losse aansluitkastje communiceert via een draadloze 2,4GHz-verbinding met de hoofdtelefoon. Het geluid is in elk scenario prima, maar niet veel beter dan dat van goedkopere gamingheadsets zonder eigen aansluitkastje. Bijzonder is de meegeleverde extra accu. Deze kun je opladen in het aansluitkastje en in een handomdraai verwisselen met de accu in de hoofdtelefoon, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten.

Samengevat

De Logitech Astro A50 X is een zeer luxe draadloze gamingheadset, die je tussen je spelcomputers en tv in plaatst. Je kunt tot drie (spel)computers tegelijk aansluiten op het laadstation, waarbij alle huidige consoles worden ondersteund. Wisselen van bron doe je met een knop op de headset. Het geluid is uitstekend, met warme bassen, maar ook een geweldige plaatsing van voetstappen, schoten en andere gamegeluiden. De microfoon laat je stem zeer helder klinken, maar het volume had wat hoger gemogen. Gezien de forse prijs vinden we het wel jammer dat de headset niet over actieve noisecancelling beschikt.

Tweakers zegt: Excellent

Voor elke gameconsole zijn wel draadloze headsets te vinden. Handig als je niemand uit zijn slaap wil houden tijdens nachtelijke speelsessies of als je games speelt waarbij communicatie met teamleden van belang is. Veel van die headsets zijn echter consolespecifiek of werken slechts in combinatie met een beperkt aantal systemen. Dat geldt niet voor de platformagnostische gamingkoptelefoons in deze round-up; die zijn stuk voor stuk te gebruiken met verschillende en vaak zelfs alle huidige consoles, pc’s, tablets en smartphones.

Voor deze round-up namen we vier headsets onder de loep: de HyperX Cloud III Wireless, de Steelseries Arctis Nova 7X Wireless, de Steelseries Arctis Nova Pro Wireless – Xbox en de Logitech Astro A50 X. Het zijn alle vier over-ears met een uitschuifbare of uitklapbare boommic. En voor de draadloze communicatie tussen zender en hoofdtelefoon gebruiken ze allemaal een eigen 2,4GHz-signaal zonder merkbare latency tijdens het gamen. Maar verder verschillen ze behoorlijk van elkaar.

Zo zijn er twee die verbinding maken via een USB-dongel, een gebruikt een kastje met USB-inputs en de vierde heeft een basisstation met twee HDMI- en drie USB-ingangen, waartussen je met een knop op de headset kunt wisselen. Ook de prijzen lopen nogal uiteen. De HyperX Cloud III Wireless begint bij 132 euro, de Steelseries Arctis Nova 7X Wireless bij 169 euro, de Steelseries Arctis Nova Pro Wireless bij 318 euro en de Logitech Astro A50 X bij 399 euro.

Met name die laatste twee zijn fors aan de prijs en de grote vraag is natuurlijk of dat riante prijsverschil zich terugbetaalt in de vorm van een betere geluidskwaliteit en meer gebruiksgemak. We bespreken de vier headsets op de komende pagina’s eerst individueel, van de goedkoopste tot de duurste, om daarna het draagcomfort, de accuduur en de audio- en chatprestaties groepsgewijs door te nemen.Source link

More in Nederlands Nieuws

To Top