Connect with us

Meer toezicht binnen onderwijssector door inzet nieuwe BOA’s

Nederlands Nieuws

Meer toezicht binnen onderwijssector door inzet nieuwe BOA’s


Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft negen nieuwe Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) verwelkomd. Minister van OWCS Sithree van Heydoorn (MFK) reikte dinsdag de certificaten uit aan de deelnemers die het traject met succes hebben afgerond.

De geslaagden zijn opgeleid vanaf mid oktober vorig jaar tot april van dit jaar, waarbij het traject werd verzorgd door de organisatie FICTOS. De cursus heeft hen de nodige vaardigheden en kennis aangeleerd om effectief toezicht en controle uit te oefenen binnen het ministerie. Naast de zeven aanwezige medewerkers die het certificaat hebben ontvangen, zijn nog twee andere collega’s geslaagd. Zij waren niet bij de ceremonie aanwezig.

Met deze toevoeging van de BOA’s versterkt Curaçao zijn inspanningen op het gebied van controle en toezicht in het onderwijs en de voorschoolse sector. De aanwezigheid van deze nieuwe BOA’s is essentieel voor de naleving van de leerplichtwet en de kwaliteitsbewaking van voorschoolse educatie. De minister benadrukte het belang van hun rol bij de ontwikkeling van kinderen en het waarborgen van een hoogwaardig onderwijssysteem.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top