Connect with us

Maingrette van NOW trekt steun in, kabinet St Maarten valt na 17 dagen

Nederlands Nieuws

Maingrette van NOW trekt steun in, kabinet St Maarten valt na 17 dagen


Het kabinet op Sint Maarten is gevallen. Kevin Maingrette, statenlid en lid van Nation Opportunity Wealth (NOW), heeft maandag zijn steun aan de huidige coalitieregering van Luc Mercelina op Sint Maarten ingetrokken. Dat maakt The Daily Herald bekend.

Maingrette kiest ervoor om samen te werken met de United People’s (UP) partij en de National Alliance (NA), met als doel een stabielere coalitie te vormen. De politicus uit zijn zorgen over langdurige instabiliteit, gebrek aan effectief leiderschap en gebrek aan transparantie in de huidige coalitie. “Na veel contemplatie en diepe reflectie heb ik besloten mijn steun aan de huidige coalitie in te trekken,” aldus Maingrette.

De huidige coalitie, bestaande uit de United Resilient St. Maarten Movement (URSM), de Democratische Partij (DP), de Partij voor de Vooruitgang (PFP) en NOW, werd gevormd na de verkiezingen van 11 januari 2024. Daarna duurde het zeker vier maanden voor de huidige regering gevormd werd.Met de keuze van Maingrette valt het kabinet op Sint Maarten na zeventien dagen regeren.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top