Connect with us

Loodgieter uit Vlaardingen krijgt omwille van veiligheid een gebiedsverbod na weer een explosie

web 3003binvlaardingen1

Nederlands Nieuws

Loodgieter uit Vlaardingen krijgt omwille van veiligheid een gebiedsverbod na weer een explosie


Een Vlaardingse loodgieter, die al een jaar lang het doelwit is van aanslagen met explosieven, heeft een gebiedsverbod gekregen voor een deel van de gemeente Vlaardingen. Dat schrijft persbureau ANP zaterdag. De burgemeester heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten een gebiedsverbod op te leggen: als de loodgieter fysiek niet aanwezig mag zijn, is de kans kleiner dat er weer een aanslag gepleegd wordt. Dat is veiliger voor de inwoners van de buurt.

De directe aanleiding voor het invoeren van het verbod is de jongste aanslag in Vlaardingen, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Na een explosie bij een garagebox van de loodgieter op de kruising van de Wilhelminastraat en de Willem Beukelszoonstraat brandde een aangrenzende woning uit. Daarbij raakten drie mensen gewond, voor het eerst sinds de aanslagen begonnen. Vorige week werd de woning van de loodgieter voor de derde keer gesloten na een nieuwe explosie. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) sloot eerder ook bedrijfspanden van de loodgieter.

De aanslagen op de loodgieter begonnen vorig jaar in april. Onder meer zijn woning, meerdere auto’s en het huis van zijn moeder waren het doelwit van explosies. De gemeente schakelde eerder particuliere beveiligers in, maar ook zij konden de aanslagen niet verhinderen. De loodgieter is daarom al maanden ondergedoken met zijn gezin. Wat het motief is van de daders is nog altijd onduidelijk. In december werden wel drie mannen opgepakt op verdenking van het plaatsen van explosieven, maar de opdrachtgever is niet bekend.


Lees ook
Vlaardingen schakelt particuliere beveiligers in na meerdere explosies bij loodgieter

Schade aan panden in Vlaardingen na explosies.


Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top