Connect with us

Let op je oren, want je hebt er maar één

Aruba

Let op je oren, want je hebt er maar één


Stella Monsanto is service director van de internationale quota van Aruba voor 2023-2024. We zijn nu in de maand september en deze maand is het de maand van de Quota voor gehoorverzorgingsbewustzijn. In het begin van september organiseerde Quota een persconferentie om de inwoners van Aruba uit te nodigen om te bellen naar de plaatsen waar Quota dit jaar mee samenwerkt om een gehooronderzoek te laten uitvoeren.

Volgens Stella Monsantos zijn de vier locaties die dit jaar met Quota samenwerken Dokter Cabena, FEPO, the specialist en SVB San Nicolas. De gemeenschap van Aruba belde vorige week om een afspraak te maken en vandaag is officieel bekend gemaakt waar de tests zullen beginnen. Volgens Stella Monsanto zullen de tests van 18 september tot 22 september plaatsvinden voor degenen die een afspraak hebben gemaakt om op de verschillende locaties te worden getest.

Het publiek is groot en veel mensen zijn geïnteresseerd in een gehooronderzoek. Dit is zeker belangrijk voor Quota omdat het dit al meer dan 32 jaar doet. Deze tests worden jaarlijks uitgevoerd om de bevolking van Aruba te sensibiliseren over het belang van hun gehoor.

Het gaat er echter niet om dat de gehoorcontrole op het moment van de Quota-campagne moet worden uitgevoerd, maar het is belangrijk om dit gedurende het jaar regelmatig te doen. Elk van ons moet zijn oren bewaken en de nodige tijd nemen om de tests uit te voeren. Tijdens deze controle wordt onderzocht of het gehoor goed is of een gehoorapparaat nodig is.

Als iemand geen controle heeft over een situatie waar hij op moet letten en niet weet, dan zal zijn oor achteruitgaan, hoe later hij ontdekt dat er iets meer is, hoe later zal zijn oor achteruitgaan. De gevolgen komen later wanneer je niet meer goed kunt horen en je niet meer kunt luisteren naar de ander op het moment dat hij tegen je praat. Wanneer dit gebeurt, kan de persoon in een isolatieve en zelfs depressieve toestand vervallen wanneer hij niet meer kan luisteren.

Volgens Stella Monsanto is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van zijn gehoor. Het is altijd zo als het te hard, te kort en te lang is, het is schadelijk voor je oor. Daarom moet je zelf als eigenaar van je lichaam je oor in de gaten houden om het te genezen.

Elk jaar wordt er een test gedaan en elk jaar wordt er een evaluatie gedaan. Volgens Stella Monsanto van Quota International of Aruba, door deze evaluaties te doen, kunnen we zien dat er momenten zijn dat er een balans is waarin er minder is en dan plotseling meer is, de resultaten variëren. Daarom is het bewustzijn noodzakelijk om te voorkomen dat de cijfers oplopen en oncontroleerbaar worden.

 

Bewustzijn is erg belangrijk omdat tijdens carnaval en feestdagen de meeste geluidsoverlast optreedt. Maar niet alleen voor mensen die feestvieren, controle is goed voor mensen die in bedrijven werken, mensen die in de bouwwereld werken met harde geluidsmaterialen zijn mensen die meer bewust moeten zijn van de schade die geluid aan hun oren doet. Helaas zijn velen van hen zich hiervan niet bewust. Het is belangrijk dat bedrijven ook bewust zijn om hun werknemers te beschermen in dit opzicht.

Ook in het gebied van de haarbalken is het belangrijk om tijdens het blazen van een oorbel oorplugs te gebruiken, omdat het geluid zo hard is, dat deze delen er klein uitzien, maar het effect op je oor hebben.

Een van de groepen die het meest zorgen maakt is de jeugd, ze kunnen weliswaar koptelefoon gebruiken maar het geluid in de koptelefoon is zo hard, dat onze jongeren vaak koptelefoon gebruiken en het geluid is zo hard, zo hard en zo lang dat ze de koptelefoon in hun oren houden en dat is zeker niet gezond voor het oor. In al deze onderdelen moet de jonge man zich ervan bewust zijn dat hij zijn geluid moet beperken en zijn oor moet bewaken.

Quota moedigt jongeren aan om bewust te worden en zichzelf te verzorgen en te laten testen omdat velen van hen niet bewust zijn van gehoorverlies en wat de gevolgen daarvan zijn.

Na afloop van de testdagen zal de Quota opnieuw een evaluatie uitvoeren, waarbij wordt bekeken hoeveel mensen dit jaar zijn getest en hoeveel mensen een zwak gehoorverlies hebben die niet weten dat ze het hebben.

Pap Cuida Bo Oido Paso Ta Un So Bo Tin 1Source link

More in Aruba

AD

Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top