Connect with us

Leider Primoz Roglic komt hard ten val in Ronde van het Baskenland, maar kan terugkeren in peloton

Nederlands Nieuws

Leider Primoz Roglic komt hard ten val in Ronde van het Baskenland, maar kan terugkeren in peloton


woensdag 3 april 2024 om 16:35

Update Primoz Roglic is hard ten val gekomen in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. De Sloveen, die de gele trui draagt als leider in het algemeen klassement, kon zijn weg vervolgen, maar het duurde wel lang voordat hij weer op de fiets zat. Inmiddels is hij teruggekeerd in het peloton.

De nieuwe edtie van is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? en ontvang 20% korting!

De valpartij vond plaats in het peloton. Het gebeurde op een kleine veertig kilometer van de streep, in aanloop naar de voorlaatste beklimming van de dag. De valpartij zelf was niet in beeld, maar het was duidelijk dat er meerdere renners bij betrokken waren.

Roglic zag er gehavend uit en wees naar zijn heup. Toch stapte hij na een tijdje weer op. Twee ploeggenoten, Emanuel Buchmann en Matteo Sobrero, wachten hem op en probeerden hem terug te brengen naar het peloton, maar de geletruidrager had 36 kilometer van de finish al wel meer dan twee minuten achterstand.

Update (16.49 uur)

Roglic is inmiddels weer teruggekeerd bij het peloton. Op de klim naar Lizarrusti (6,4 km aan 4,7%), de laatste beklimming van de dag, kon hij de aansluiting opnieuw maken. Het peloton reed in de fase ervoor enigszins met de rem erop om de klassementsleider de kans te bieden weer terug te keren.

Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top