Connect with us

Laatste stemdag voor Europees Parlement op Curaçao

Nederlands Nieuws

Laatste stemdag voor Europees Parlement op Curaçao


Stemgerechtigden kunnen tot en met donderdagmiddag hun stem uitbrengen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Sinds maandag konden stemmen worden uitgebracht bij het Briefstembureau in de Nederlandse Vertegenwoordiging in Scharloo.

“Zo’n 1.300 mensen hebben zich aangemeld om te stemmen. Dat is nog geen 1 procent van de 155.000 inwoners op Curaçao”, verklaart Gonneke van den Kieboom, voorzitter van het Briefstembureau tegenover Nu.cw. 

Alleen mensen die zich in april al hebben geregistreerd en daar een uitnodiging van hebben ontvangen, kunnen stemmen. Daarnaast moeten zij een geldig legitimatiebewijs én een kopie daarvan hebben meegenomen. Wanneer dit niet wordt meegenomen, kan het stembiljet niet worden overhandigd.

Kenville Kleinmoedig – Curaçaoënaar – is de enige kandidaat van Caribische afkomst. Kleinmoedig staat op de EU-kandidatenlijst namens de politieke partij GroenLinks-PvdA, op de 18e plaats. Zijn partij omschrijft hem als ‘ een krachtig pleitbezorger met een heldere visie op het betrekken van de Caribische delen van het Koninkrijk bij de Europese politiek, en vice versa’. 

Stemmen kan tot donderdagmiddag 14.59 uur, daarna zijn de stemlokalen gesloten en worden de stemmen geteld.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top