Connect with us

Ja, de Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra bestaat (maar….)

samsung galaxy z fold 5

Nederlands Nieuws

Ja, de Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra bestaat (maar….)


Vandaag kunnen wij bevestigen dat de Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra inderdaad in ontwikkeling is. Maar er zit een addertje onder het gras. Of eigenlijk: een grote adder.

Ja, de Galaxy Z Fold 6 Ultra bestaat…

Al een tijdje doen allerlei geruchten de ronde over Samsung’s volgende foldable-generatie. Zo verklapten we al in een vroeg stadium de eerste camera- en batterij-details van de Galaxy Z Flip 6. En ook over de Galaxy Z Fold 6 weten we al het een en ander. Maar nóg een nieuwe Galaxy Z-device spreekt sinds een paar weken tot de verbeelding.

Er zoemen geruchten rond over nog twee Galaxy Z Fold 6 varianten. Het bestaan van zowel een goedkopere als een duurdere variant werd meermaals voorspeld. Centraal daarbij staat de vraag: wat, precies, is het toestel dat Samsung ontwikkelt onder de modelcode Q6A.

Vandaag kunnen wij een duit in het geruchtenzakje doen. Wij kunnen namelijk bevestigen dat Samsung werkt aan een toestel met modelnummer SM-F958. Voor de goede orde: de huidige Galaxy Z Fold 5 is de SM-F946, en de reguliere Z Fold 6 wordt straks de SM-F956. Bovendien: de Galaxy S24 Ultra, bijvoorbeeld, is de SM-S928. Let hierbij op het laatste cijfer, dat bij de Folds altijd een ‘6′ is, terwijl een ‘8′ de laatste jaren voor ‘Ultra’ modellen wordt gebruikt.

Het is dus logisch om aan te nemen dat de SM-F958 inderdaad een Galaxy Z Fold 6 Ultra is. We zullen je hier verder niet vervelen met speculatie over de prijs van een dergelijk toestel. Maar er is nog een ander ding dat relevant is.

…maar op dit moment alleen voor Zuid-Korea

Op dit moment lijkt er van de SM-F958 alleen een voor Zuid-Korea bestemde variant in ontwikkeling te zijn: de SM-F958N. Het bestaan van toestelversies voor Europa, de VS of andere markten kunnen wij vandaag niet bevestigen.

Waar wij op het moment van schrijven ook niets over kunnen bevestigen is of een goedkopere Z Fold 6 in ontwikkeling is. En of deze dan wel naar markten buiten Samsung’s thuisland komt.

Of de Galaxy Z Fold 6 Ultra toch ook ooit in Europa of elders ter wereld gaat verschijnen durven we niet te zeggen. Als het al gebeurt, dan moeten we mogelijk nog maanden wachten op verdere bevestiging. Dus als jij een nieuwe Fold op het oog hebt, ga er voor nu maar van uit dat we het hier in Nederland straks met de ‘reguliere’ Galaxy Z Fold 6 moeten doen. De lancering daarvan staat overigens al gepland voor vrij vroeg in juli – dus over een maand of drieënhalf. Tegelijk maken we dan ook kennis met de Galaxy Z Flip 6 en de Galaxy Ring.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top