Connect with us

Hilversumse wethouder Karin Walters stapt per direct op na ’Rusland-rel’ | De Gooi

dca869e8 f1b4 11ee b638 0255c322e81b

Nederlands Nieuws

Hilversumse wethouder Karin Walters stapt per direct op na ’Rusland-rel’ | De Gooi


„Ik heb besloten per direct te stoppen als wethouder van de gemeente Hilversum”, zegt zij in een verklaring. „Er is een publicatie geweest over mijn privé-deelname aan een informatiebijeenkomst over kleinschalig biologisch boeren in Wit-Rusland en Rusland. Biologisch boeren wordt in Europa steeds moeilijker, maar kennelijk is het onbestaanbaar dat je verkent of biologisch boeren in landen daarbuiten zou kunnen.”

Walters benadrukt dat zij zich, als lokale politicus, altijd heeft ingezet voor goed bestuur in Hilversum. ,,Natuurlijk steun ik van harte dat we hier vluchtelingen uit Oekraïne opvangen en heb ik als wethouder het leed diep doorleefd dat de aanslag op de MH17 in Hilversum veroorzaakt heeft. Door de publicatie over mijn privéverkenning word ik in de gevoeligheid getrokken van landelijke politieke thema’s. Dit leidt af van effectief bestuur van mij en van het gemeentebestuur van Hilversum, waar ik altijd voor heb gestaan. Ik wens de inwoners en het gemeentebestuur alle voorspoed.”

Landelijk nieuws

Walters was twee weken geleden landelijk nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat zij medio december bij een bijeenkomst in Arnhem was geweest waar informatie werd gegeven over hoe je naar Rusland en Wit-Rusland kan emigreren. Volgens Marie-Thérèse ter Haar, de organisator van de bijeenkomst, zou Walters ’helemaal klaar zijn met Nederland’ en mogelijk naar Rusland willen emigreren. „Ze heeft dit aan niemand verteld. Ze is bang om veroordeeld te worden, vertrouwt de media niet”, tekende het AD op uit de mond van Ter Haar.

In een reactie in deze krant ontkende Walters nog met klem dat zij bij de informatiebijeenkomst is geweest. „Ik ben meegeweest naar Marie-Thérèse met een persoonlijke relatie, die zich wilde informeren over agrarische kansen in Oost-Europa”, aldus de wethouder. „Die persoon oriënteerde zich op het starten van een kleinschalige boerderij buiten Nederland en zocht ruimte en goedkope grond.”

Lees ook: Wethouder Karin Walters van Hilversum ontkent met klem emigratieplannen naar Rusland

Niet op vakantie

Walters had naar eigen zeggen de vragen van het Algemeen Dagblad direct beantwoord. „Ik ben nooit in Wit-Rusland geweest, ik ben niet op vakantie geweest in Wit-Rusland en ik ben niet van plan te emigreren naar Wit-Rusland. Tijdens de Kerstvakantie ben ik in Polen op vakantie geweest, dat inderdaad grenst aan Wit-Rusland”, aldus de wethouder. Om daaraan toe te voegen: „Ik blijf mij van harte inzetten voor Hilversum.”

Burgemeester Gerhard van den Top liet twee weken weten tegenover deze krant weten dat Walters ’verantwoordelijk is voor haar eigen keuzes en daarvoor ook haar eigen verantwoordelijkheid moet nemen’.

Naar verluidt zou de ’persoonlijke relatie’ met wie de wethouder naar Ruslanddeskundige Ter Haar was geweest haar partner zijn geweest. Walters heeft zich daar echter niet over uitgelaten.

Lees ook: HvH: ’Karin Walters is door het college onder druk gezet om op te stappen. Dit krijgt zeker een staartje’

Hart en ziel

In haar verklaring blikt zij terug op de afgelopen 18 jaar waarin zij zich ’met hart en ziel heeft ingezet voor Hilversum en haar inwoners’. Zij was acht jaar actief als raadslid en tien jaar als wethouder, met vooral de portefeuilles financiën en sociale zaken. „Met trots heb ik samen met de fractie en wethouder Karin van Hunnik veel verkiezingspunten van Hart voor Hilversum gerealiseerd”, benadrukt zij. ,,Wijkcentrum de Nieuwe Lelie wordt nu gebouwd in Hilversum-Zuid, de hondenbelasting is afgeschaft, er is regionale steun voor een nieuw dierenasiel, er komen 382 flexwoningen voor mensen in woningnood op het Circusterrein en er komen meer mensen in aanmerking voor minimaregelingen. Dit alles terwijl de woonlasten en de tarieven voor de parkeervergunningen laag bleven.”Source link

More in Nederlands Nieuws

To Top