Connect with us

‘Hij had er genoeg van’

q=75,w=1560,h=920,fit=contain,g=faces?w=1200&resize=1200,0&ssl=1

Nederlands Nieuws

‘Hij had er genoeg van’


Marciano Vink vertelt zaterdagavond in het televisieprogramma De Eretribunevan ESPN een bijzonder verhaal over Luca Messori. De zestienjarige aanvallende middenvelder verliet Ajax drie jaar geleden op eigen initiatief, maar maakt inmiddels weer deel uit van de Onder-17 ploeg van de Amsterdammers.

Messori blonk zaterdagmiddag uit op de openingsspeeldag van de Future Cup. Tegen Manchester City (3-1 winst) had hij een mooie assist in huis op Emre Ünüvar en tegen FK Partizan (1-1) wist hij fraai te scoren met de buitenkant van de voet. Vink legt uit dat Messori pas sinds kort weer deel uitmaakt van de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij van 2020 tot 2023 voor de amateurs van BFC Bussum speelde.

“Die jongen speelde vanaf zijn zesde bij Ajax. Toen hij bij Ajax Onder-13 zat, besloot hij te stoppen”, vertelt de analist over Messori. “Ajax wilde heel graag dat hij bleef. Hij hoefde niet weg. Hij zat altijd aan de bovenkant binnen de selecties. Hij speelde altijd, maar hij had er genoeg van. Hij wilde gewoon met zijn vrienden leuke dingen doen. Hij wilde bier drinken en uitgaan. Hij is toen dus gestopt. Die jongen woonde in Bussum. Daar komen die gasten bij elkaar als ze veertien, vijftien, zestien zijn”

Vink legt uit dat de deur bij Ajax echter altijd openstond voor de technisch begaafde middenvelder. “Ajax heeft toen gezegd: jij mag altijd bellen als jij je bedenkt. Er gingen drie jaar overheen, hij was zestien, toen hij Ajax heeft gebeld: ik zou graag weer terugkomen.Hij heeft twee weken proefgedraaid, waarna Ajax zei: kom maar gelijk. Die jongen is nu een van de grote uitblinkers op de Future Cup.”Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top