Connect with us

‘Green Angels’ vieren 10 jarig bestaan

Green Angels ta selebra 10 ana di eksistensha.333

Aruba

‘Green Angels’ vieren 10 jarig bestaan


Het mariniersdetachement op Sint Maarten viert met trots zijn 10-jarig bestaan, een mijlpaal die de groei en toewijding van de eenheid benadrukt sinds de oprichting in 2014. Het mariniersdetachement is een eenheid die valt onder het Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied. Na de onafhankelijkheid van Sint Maarten sinds 10-10-10 verzochten toenmalig gouverneur Holiday en Minister van Defensie Hans Hillen een permanente militaire presentie voor het waarborgen van de vrede en veiligheid op de Bovenwindse eilanden, Saba, St. Eustatius en Sint Maarten.

Wat begon als een roterende eenheid van 4 maanden is later uitgegroeid tot vaste plaatsingen voor 3 tot 5 jaar, waardoor een stabiele en langdurige militaire aanwezigheid op het eiland wordt verzekerd. Het 10-jarig bestaan van het mariniersdetachement op Sint Maarten markeert niet alleen een periode van operationele inzet maar ook van samenwerking en partnerschap met lokale veiligheidspartners en de gemeenschap. De mariniers hebben zich ingezet voor verschillende humanitaire missies zoals noodhulpverlening na orkaan Irma en tijdens COVID-19. Hiermee levert het detachement een waardevolle bijdrage voor het welzijn van de inwoners van Sint Maarten.

De komende jaren wordt hard gewerkt aan een compleet nieuw steunpunt dat in 2026 af moet zijn. Dit wordt het onderkomen van zowel de mariniers als marechaussees die ook op het eiland werkzaam zijn.

Commandant van het mariniersdetachement Arie Noordam blikt samen met een korporaal terug op de afgelopen periode en het werken op Sint Maarten. Lees het gehele interview via: https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2024/04/01_mariniers-sint-maarten_04

‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha 1‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha.2‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha.55‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha.44‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha.88‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha.10‘Green Angels Ta Selebra 10 Ana Di Eksistensha11Source link

More in Aruba

To Top