Connect with us

Google Home krijgt belangrijke verbetering en werkt straks ook zónder internet

b918ade998d99c51012b13e37da77ad7a6b7b7f7

Nederlands Nieuws

Google Home krijgt belangrijke verbetering en werkt straks ook zónder internet


Een smart home is pas echt slim als het in staat is om ook zonder internetverbinding op afstand je leeslampje aan te doen. Tenminste, dat zou je denken: de praktijk wijst echter anders uit. Naast verbeteringen op dit gebied, belooft Google ook betere samenwerking met externe app-makers.

Hoewel de naam ‘Google Home’ suggereert dat het systeem binnen je huis functioneert, blijkt het die belofte niet helemaal waar te maken. Het systeem heeft namelijk wel degelijk verbinding nodig met de buitenwereld, namelijk om te verbinden met de servers van Google. Daar gaat nu echter verandering in komen, nadat Google-medewerkers in een vragensessie op Reddit hebben aangekondigd ‘te werken aan meer offline toepassingen’. Dat betekent dus concreet dat je straks ook zonder internet je smart home kunt bedienen. Wel zo handig als je internet eruit ligt, bijvoorbeeld als Ziggo, Odido of KPN een storing heeft.

Meer doen met Matter

De verbeteringen komen voort uit een reeks klachten van gebruikers die bij Google hebben aangegeven dat zij zelfs bij simpele opdrachten, zoals het inschakelen van een lamp, een internetverbinding nodig hebben. Hierdoor werkte het systeem soms vertraagd of, als het helemaal tegenzit, helemaal niet. Dat komt doordat iedere handeling via Google verliep en dus niet direct naar je apparaat ging, zoals je wel zou verwachten.

Dat zou nu dus moeten gaan veranderen, doordat Google meer wil gaan vertrouwen op Matter, een universele standaard voor smart homes die belooft alles beter met elkaar te laten samenwerken. Het grootste voordeel hiervan is dat je geen internet nodig hebt en je straks wel direct kunt “praten” met je slimme lamp. Dat zal zowel voordelen bieden qua snelheid, maar mogelijk ook voor je privacy, aangezien er zo geen informatie naar buiten wordt verzonden.

Betere ondersteuning voor derden

Naast de belofte van betere ondersteuning voor offline toepassingen, laat Google ook weten dat concurrenten straks ook meer mogelijkheden zullen krijgen om hun apps beter te laten integreren op Google Home. De reden dat deze apps tot op heden achterliepen ten opzichte van Google’s eigen Nest-producten, was volgens het bedrijf te wijten aan beveiligings- en kwaliteitscontroles, aangezien externe ontwikkelaars in nauwe samenwerking toepassingen moeten ontwikkelen.

Lees meer nieuws over Google en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.

Source link

More in Nederlands Nieuws

To Top