Connect with us

Google Berichten laat gebruikers RCS-berichten bewerken na verzending – Tablets en telefoons – Nieuws

Nederlands Nieuws

Google Berichten laat gebruikers RCS-berichten bewerken na verzending – Tablets en telefoons – Nieuws


Er zit géén versleuteling in RCS.

Google heeft een eigen extensie gebouwd. Sterker nog, op de wiki van RCS staat dat ze vinden dat bedrijven het zelf maar moeten implementeren. Al heb ik wel het idee dat wiki een misquote heeft daarover.

Apple wil juist met GSMA samenwerken om versleuteling in te bouwen. Wat op zich goed zou zijn als alle grote jongens dit zouden doen.

Maar ik vraag mij wel een ding af aan de slimme koppen op t.net:
Willen we wel versleuteling in de SMS opvolger?

Waarom die vraag?
Omdat versleuteling kapot kan en ergens geregeld moet worden. Er moet een centrale vertrouwde instantie zijn, een CA oid, die beide partijen vertrouwen. En als dat kapot gaat is er geen verkeer, of er moet een fallback zijn.

SMS is juist zo heerlijk door de simpelheid. Wereldwijde standaard. Ja, het is afvangbaar met een man-in-the-middle telefoonpaal. Maar de kans dat ik digitaal gehacked wordt is 100x groter dan dat iemand op de juiste tijd op de juiste plek mijn smsjes afvangt.

En dan nog, RCS is niet gratis te gebruiken via de provider volgens mij. Net als SMS geld aan onderhoud kost, is dat met RCS ook het geval. Zeker gezien het meer data kost dan SMS, wie betaald dat?

En via welke provider wordt het eigenlijk verstuurd en in welke gevallen? via mijn telco? via Google? Via Apple of Samsung? Of weer een andere 3rd party die een kopietje voor eigen gebruik naar China stuurt?

Mijn persoonlijke mening is dat SMS (of een zeer vergelijkbare variant) moet blijven bestaan. Geen versleuteling, lekker simpel en wereldwijd werkend. Het kost amper data als het goed ingericht is, want er gaan maar x tekens in een berichtje. Niks rich-text gebeuren. Geen smilies of fotos.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top