Connect with us

Gênante humor uit de oude Corona-doos

Voorkant 11 4 b

Nederlands Nieuws

Gênante humor uit de oude Corona-doos


Samenvatting van het artikel

In mei 2020 werd er een filmpje van de NTR vertoond om uit te leggen waar de 1,5 meter afstand houden vandaan kwam. Het voorbeeld wat visueel getoond werd was te gênant voor woorden. Benieuwd of men daar nog een keer op terugkomt.

Lees volledig artikel: Gênante humor uit de oude Corona-doos

Leestijd: 2 minuten

Lachwekkend

Onlangs zag ik een filmpje terug dat in mei 2020 op televisie was waar in een programma over wetenschap de NTR uitlegde waar het 1,5 meter afstand houden vandaan kwam. Op 11 mei 2020 heb ik er over geschreven.�

Dat werd met behulp van Prof. Frits Roosendaal in een vliegtuig op Schiphol uitgelegd. Hoe belangrijk 1,5 meter houden was, zou bewezen kunnen worden door gebeurtenissen uit 2003. In een vliegtuig van Hong Kong naar Bejing waren 22 passagiers besmet geraakt met SARS-1. Daar was een wetenschappelijke studie over verschenen en die werd uitgebeeld door in een vliegtuig te laten zien waar de patiënt zat en waar de 22 geïnfecteerde patiënten zaten.

Kijk nog maar eens dit filmpje terug:

Oogkleppen

Dit is de studie uit 2003 waar dit filmpje over gaat.

En dit is het overzicht van de passagiers (en bemanningsleden) die geïnfecteerd zijn geraakt (in het rood) en de passagier die SARS-1 had (in het paars). De vlucht duurde drie uur.

Gênante humor uit de oude Corona-doos - 85032

Het is fascinerend dat dit patroon van verspreiding van de infectie in dit tv-programma over wetenschap gezien wordt als een onderbouwing van het feit dat je 1,5 meter afstand moet houden! Terwijl dit verspreidingspatroon juist laat zien dat de verspreiding van het virus met name door de lucht is gegaan.

Prof. Roosendaal raakte bij dit item toch al in de problemen, want hij gaf als verklaring voor deze verspreiding over het vliegtuig dat de besmetting in de terminal of op een andere plek gebeurd zou zijn.

Interessant is dat in de studie zelf men juist aangeeft dat door die grotere afstanden het virus zich ook via de lucht kan hebben verspreid.

Besef dat in mei 2020 de WHO en RIVM ontkenden dat het virus zich door de lucht verspreidde. En elke aanwijzing dat het anders was, werd genegeerd. Of nog erger: op deze belachelijke manier door NTR en prof. Roosendaal onder de tafel gewerkt.

Terugkijken?

Heel benieuwd hoe NTR en Prof. Roosendaal, nu het duidelijk is dat de verspreiding van SARS-CoV-2 wel door de lucht gaat, op dit item terugkijken.

Tot nu toe zijn de media en de wetenschappers niet sterk geweest in het evalueren van hun eigen optreden tijdens de Coronacrisis. Misschien kunnen NTR en Prof. Roosendaal daar nu een begin mee gaan maken?

MDH Lid wordenMDH Lid wordenSource link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top