Connect with us

Geen bittere nasmaak bij Shirin van Anrooij: “Weet niet of ik het had volgehouden”

CORVOS 00036554 345 e1711905542737

Nederlands Nieuws

Geen bittere nasmaak bij Shirin van Anrooij: “Weet niet of ik het had volgehouden”


zondag 31 maart 2024 om 19:29

Video Bij Shirin van Anrooij is na afloop van de Ronde van Vlaanderen geen teleurstelling te zien. De renster van Lidl-Trek was even alleen vooruit, maar zag ploeggenote Elisa Longo Borghini het gat dichten. Uiteindelijk won haar Italiaanse ploeggenote de koers en moest zij genoegen nemen met de derde plek. “Het doel was met de ploeg winnen, dus je kan mij feliciteren”, aldus Van Anrooij.

“Ik denk dat sowieso derde voor mij al heel goed is”, kijkt Van Anrooij tevreden terug op haar Ronde van Vlaanderen. “Het doel was winnen met de ploeg en we winnen hem. Dus feliciteren mag zeker. Het was heel zwaar. Dat had ik ook wel verwacht. Al heb ik het mijzelf extra zwaar gemaakt door op de Koppenberg te ver te zitten en zo een lange achtervolging te moeten doen. Natuurlijk vervolgens ook de aanval. Ik vind het gewoon heel leuk als het een echt zware koers is. De regen en de lengte maakte het dus wel leuker.”

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen leek de Koppenberg een flink struikelblok. Toch was dat voor Van Anrooij niet het zwaarste gedeelte. “Ik heb ook best een stukje moeten lopen daar. Dat weet je van tevoren. Dat moet je gewoon doen, opspringen en weer rijden. Zelf vond ik de Kwaremont en de Paterberg nog iets lastiger vandaag.”

Het was na de Paterberg dat de renster van Lidl-Trek een gaatje hield. Dacht zij toen aan winnen? “Ik had zelf niet verwacht dat ik daar een gaatje had. Toen dacht ik het wel even, maar al snel werd het duidelijk dat ik even moest wachten op Elisa. Toen had ik al wel door dat zij hem zou pakken vandaag.”

Toch was het even een apart beeld. Elisa Lomgo Borghini haalde haar eigen ploegmaat terug met Katarzyna Niewiadoma in haar wiel. “Zelf dacht ik eerst dat Niewiadoma het gaatje dicht had gereden, maar uiteindelijk is het de goede tactiek geweest als we hem winnen. Ik zat er zelf ook flink doorheen. Ik vertrouw gewoon op de tactische keuzes van de ploegleiders in de auto. Je weet niet of ik dan voorop had kunnen blijven. Uiteindelijk hebben we hem gewonnen nu. We staan met zijn tweeën op het podium, dus een zeer geslaagde dag.”Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top