Connect with us

Eerste fase Curaçao Express Pass gelanceerd

Nederlands Nieuws

Eerste fase Curaçao Express Pass gelanceerd


Met de lancering van de  Curaçao Express Pass kunnen passagiers nu nog sneller door de paspoortcontrole van de immigratiedienst. Met de Express Pas  kunnen passagiers hun immigratiekaart digitaal invullen en wordt gebruikgemaakt van gezichtsherkenning. Dat maakt het ministerie van Justitie bekend. 

Na het invullen van de kaart wordt passagiers die in aanmerking komen, gevraagd de Airside-app te downloaden en zich aan te melden bij de Curaçao Express Pass-service. De app gebruikt gezichtsherkenning en paspoortgegevens om een digitale identiteit te creëren die alleen op de telefoon van de gebruiker wordt opgeslagen. 

Bij de e-Gates op Hato wordt met de live camera-afbeelding het gezicht van de passagier vergeleken met de biometrische gegevens in het reisdocument. Na verificatie opent de poort automatisch, waardoor de passagier volgens het ministerie binnen enkele seconden verder kan.

De Curaçao Express Pass kan worden gebruikt door passagiers van 16 jaar en ouder uit het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, de Verenigde Staten en Canada. 

Fase twee van de Curaçao Express Pass wordt later dit jaar gelanceerd. Dat betekent dat er digitale ‘gidszuilen’ worden geïntroduceerd, in plaats van de handmatige identiteitscontrole. Wanneer dat is, wordt niet bekendgemaakt.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top