Connect with us

Derde nieuwe ambulance aangekomen op Curaçao

Nederlands Nieuws

Derde nieuwe ambulance aangekomen op Curaçao


De laatste ambulance van het drietal dat in juli 2023 besteld is, is aangekomen op Curaçao. Daarmee zijn alle posten weer bezet. Dat maakt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) bekend. 

Twee nieuwe ambulances werden in december al ontvangen. Met de derde erbij vormt dit een totaal van negen ambulances. De nieuwe ambulance is gefabriceerd in Canada en uitgerust met alle noodzakelijke apparatuur uit de Verenigde Staten. De ziekenwagen wordt na een week ingezet. Het ministerie meldt dat er nog een tiende ambulance onderweg is. 

Van alle ambulances op het eiland, zijn er momenteel twee in reparatie, maar ook deze zullen volgens GMN binnenkort weer gebruikt kunnen worden. 

Het ministerie van GMN maakte in juli 2023 bekend dat het de ziekenwagens zou gaan betalen. Het ging om een bedrag van 1,3 miljoen gulden. Het was de bedoeling dat alle drie de ambulances binnen zeven maanden op Curaçao zouden arriveren, echter liet de laatste ambulance wat langer op zich wachten. De oorzaak daarvan is niet bekend, volgens het ministerie is de aanschaf van een ambulance een lang proces.



Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top