Connect with us

De week van Drenthe: betaald parkeren bij het Blauwe Meer en miljoenen voor dak boven wielerbaan

1c895e1c 2eec 39b0 929e 0e63558c3c23

Nederlands Nieuws

De week van Drenthe: betaald parkeren bij het Blauwe Meer en miljoenen voor dak boven wielerbaan


De week zit er alweer bijna op, tijd om terug te blikken op wat er afgelopen week zoal is gebeurd. Het ging van een pensionerende burgemeester tot Duitse vakantiegangers.

Hieronder vind je weer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen week.

Maandag werd alvast een voorschot genomen op het afscheid van Karel Loohuis, burgemeester van de gemeente Hoogeveen. Dit weekend houdt hij nog de paasvuren in de gaten, maar daarna doet hij zijn ambtsketen af.

De burgemeester gaat vooral het contact met de inwoners missen. “Vaak leuke gesprekken, maar soms ook emotionele of moeilijke praatjes. Het hoorde er allemaal bij en dat vond ik mooi. Het heeft mijn leven verrijkt, zeg ik altijd.”

Drank, drugs en verkeersproblemen bij het Blauwe Meer achter Hoogersmilde moeten snel tot het verleden behoren, zo werd dinsdag bekend. Natuurmonumenten knapt de boel op.

Zo komt er een slagboom met betaald parkeren, meer parkeerplaatsen en wordt er een nieuwe uitbater voor de kiosk gezocht. Volgens Natuurmonumenten zijn de maatregelen nodig om het gebied veilig, schoon en aantrekkelijk te maken.

De kinderen van IKC De Duinstee in Yde krijgen bomen om hun schoolplein groener te maken. Woensdag ging daar de schop in de grond.

Maar achter de feestelijke ‘plantdag’ schuilt een bescheiden soap waarvan de initiatiefnemers meermaals de hik kregen. Uiteindelijk duurde het zes maanden voor de bomen daadwerkelijk geplant konden worden.

Assen moet een dak boven de wielerbaan krijgen met daarbij een sportcampus voor 375 mbo-studenten van het Drenthe College en Alfa College. 9 miljoen euro zal dat gaan kosten, werd donderdag duidelijk.

De gemeente worstelt al langer met de wielerbaan op Stadsbroek. Zonder dak is de baan namelijk geen lang leven beschoren. Het natte weer tast de houten baan aan. Op het wielercentrum komt een tweede verdieping voor leslokalen en horeca, met uitzicht over de wielerbaan. De gemeenteraad praat er eind mei over.

Het recreatieseizoen is weer begonnen en de verwachtingen zijn hoog. Vorig jaar had Drenthe met een toename van 50 procent de grootste stijging van het aantal buitenlandse toeristen in Nederland. Vooral Duitsers weten Drenthe steeds beter te vinden.

“Van de buitenlandse bezoekers komt 85 procent uit Duitsland”, zegt Astrid Krum, directeur-bestuurder van Marketing Drenthe. “Als Marketing Drenthe hebben wij campagnes gevoerd om de Duitsers hierheen te krijgen, maar we zien ook dat Drentse bedrijven in Duitsland adverteren. En dat werkt.”Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top