Connect with us

Curaçao verwelkomt achttien nieuwe gidsen

Nederlands Nieuws

Curaçao verwelkomt achttien nieuwe gidsen


Curaçao heeft achttien nieuwe, gecertificeerde gidsen erbij gekregen, die een onderdeel van het Hospitality Industry Training Program met succes hebben afgerond. De deelnemers hebben een intensieve cursus gevolgd waarin ze onder andere leerden over de geschiedenis en cultuur van Curaçao. Dit schrijft Curaçao Tourist Board (CTB)  in een persbericht.

Tijdens een feestelijke ceremonie ontvingen de cursisten hun certificaten van Zulaika Mook, Sector Directeur Economische Ontwikkeling en Innovatie, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Tula Museum Foundation. De cursus duurde drie maanden en bestond uit zes modules: Geschiedenis en Cultuur, Toerisme, Klantenservice, Culinair Erfgoed, Verhaalkunst, en Natuurbegeleiding. 

De deelnemers zijn nu klaar om te werken bij musea en toeristische attracties. CTB laat weten dat deze groep geslaagden voornamelijk in het Bándabou-gebied gaat werken. “Ze zijn allemaal bereid om hun steentje bij te dragen aan de groeiende toerismesector op het eiland”, aldus CTB.

Het trainingsprogramma wordt beheerd door het ministerie van Economische Ontwikkeling en uitgevoerd door CTB, in samenwerking met andere ministeries en partners. Aanmelden voor een soortgelijke cursus is mogelijk voor iedereen, want er geldt een vrije inschrijving. Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top