Connect with us

Coronaprik voor zwangere vrouwen nu onnodig, stelt Gezondheidsraad

Nederlands Nieuws

Coronaprik voor zwangere vrouwen nu onnodig, stelt Gezondheidsraad


Daarnaast heeft de bevolking immuniteit opgebouwd tegen de huidige virusvarianten.

Zestigplussers, medische risicogroepen en zorgmedewerkers die contact hebben met kwetsbare patiënten kunnen volgens de Gezondheidsraad beter wel een nieuwe prik halen.

Groepen bereiken

De nieuwe prikronde staat gepland voor de herfst. Het demissionaire kabinet was nog in afwachting van advies over welke groepen in aanmerking komen voor de prik. 

De Gezondheidsraad adviseert om bij de nieuwe ronde ‘meer inspanningen te leveren’ om alle aangewezen groepen ‘goed te bereiken’. Bij de vorige ronde kwam een derde van de uitgenodigde mensen opdagen voor een prik. ‘Relatief laag’, stelt de raad.

Langdurige coronaklachten

Er werd ook gekeken of een vaccinatie zou kunnen helpen bij het bestrijden van langdurige coronaklachten, maar dan zou de hele bevolking opnieuw moeten worden geprikt. De raad kan namelijk geen specifieke risicofactoren aanwijzen als het gaat om langdurige klachten, anders dan bij de risicogroepen die nu in aanmerking komen voor een herhaalprik.

Wetenschappelijk onderzoek zou wel kunnen helpen om het effect van een vaccinatie tegen langdurige coronaklachten te testen, denkt de raad.Source link

More in Nederlands Nieuws

To Top