Connect with us

Cooler Master toont Masterbox-behuizing met programmeerbare dotmatrixdisplay – Computer – Nieuws

Nederlands Nieuws

Cooler Master toont Masterbox-behuizing met programmeerbare dotmatrixdisplay – Computer – Nieuws


Het is een niche markt voor mensen die het leuk vinden om computer kast te showen

Het probleem is dat het geen niche markt is voor de producenten … en in de praktijk de standaard.

We hebben nu een situatie dat zowat iedere PC case glas moet hebben, en watercooling gereed moet zijn, liefst kabels verbergen, geen zichtbare HDD or andere componenten, en 10+ RGB fans.

En dan zijn er mensen zoals mij, dat een hoop HDD willen in een case of een deftige NAS oplossing? Well … sure, hier 1 of 2 op de bodem of op de top, waar het geen goede airflow heeft of andere toestanden. O, nee, u wilt meer HDDs, well, hier is onze watercooling rgb case waar je “slots” kan kopen aan 20 Euro / 2. Zie, voor maar 100 euro extra kan je 10 HDD inbouwen dat vastgehouden worden door 1 schroefje en een dun stukje metaal. Maar het ziet er mooi uit he!

Het is zo erg dat als je een beetje storage wilt, vaak een 15 jaar oude case moet kopen of ergens iets vinden via China (vaak uit stock want de vraag is groter dan de productie). Hier vind je gewoon niets nieuws meer. Of puur dure backplane server cases (of oude 2de hands servers) moet gaan (leuk voor geluid / stroom gebruik).

De realiteit is, het is al lang geen niche meer al die glas/watercooling is de standaard. Ergste van al is, dat veel systemen geen watercooling nodig hebben en een simpel 30 a 40 euro lucht cooler voldoende is voor stil te draaien. Maar dan heb je zotte toestanden dat men over engineered heeft voor watercooling. Cases kan hebben met half dozijn fans en de boel gewoon geen airflow heeft. “Producent: maar het ziet er mooi uit nietwaar!”. Gans de zicht over functionaliteit van de afgelopen 10 jaar is zo problematisch…

En ja, ik begrijp dat niet iedereen HDD nodig heeft maar het is zo gedraaid naar de ene extreem dat de andere markt gewoon een enorme schaarste heeft (of je betaald extreme). Maar het een niche noemen is een serieus slechte verwoording.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top