Connect with us

Compagnie in de West van Defensie in het Caribisch gebied roteert

Nederlands Nieuws

Compagnie in de West van Defensie in het Caribisch gebied roteertDe Compagnie in de West rotatie 45 heeft haar taken maandagochtend tijdens een ceremonie overgedragen aan de volgende eenheid, de rotatie 46. De nieuwe commandant kapitein Jeffrey van het 13 infanteriebataljon uit Assen loste tijdens een traditionele peddeloverdracht zijn voorganger kapitein Bernhard af.

Kapitein Bernhard kijkt terug op een intensieve en bijzondere periode. “We hebben hier als eenheid een nuttige en zeer leerzame tijd gehad. We zijn op verzoek van lokale partners ingezet in het kader van counter-drugsoperaties. Bovendien hebben we meerdere goede doelen ondersteund op Bonaire en is ons EODD element meerdere keren ingezet om explosieven te ruimen en lokale partners te trainen.” Verder is er volgens de kapitein geïnvesteerd in de eigen inzetbaarheid door uitdagende trainingen te organiseren. Hierbij is samengewerkt met de Curaçaose militairen, waar de eenheid positief op terugkijkt.

Kapitein Jeffrey zegt ernaar uit te kijken om de komende vier maanden met zijn peloton de ‘Alfa Demonen compagnie’ aangevuld met specialisten te trainen en te werken in het Caribisch gebied. “Hoewel er veel ervaring bij de kaderleden aanwezig is, zowel op het gebied van missies als bij eerdere rotaties in het Caribisch gebied, is dit voor een aantal militairen de eerste keer dat zij lang van huis zijn.”

De militairen gaan trainen om beter te worden in hun werk door onder zware klimatologische omstandigheden te werken. Naast de trainingen ondersteunt deze compagnie de inwoners van het Caribisch gebied.

De Compagnie in de West (CidW) is een permanente eenheid van de Koninklijke Landmacht die, onder bevel van CZMCARIB, kan worden ingezet voor een verscheidenheid aan taken. De komende vier maanden traint de Compagnie op zowel Aruba, Bonaire als Curaçao.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top