Connect with us

Centrale Bank houdt het spannend: Campagne Caribische gulden start 1 juli

Nederlands Nieuws

Centrale Bank houdt het spannend: Campagne Caribische gulden start 1 juli


De Centrale Bank van Curaçao en Sint  (CBCS) start maandag 1 juli met een campagne om bewustwording te creëren bij bewoners over de nieuwe munteenheid, de Caribische gulden. Deze campagne, die duurt tot 22 augustus 2024, is bedoeld om nieuwsgierigheid op te wekken bij de inwoners van zowel Curaçao als Sint Maarten, zonder het ontwerp van de nieuwe munt meteen te onthullen.

CBCS meldt dat het ontwerp van de bankbiljetten en munten op 22 augustus wordt onthuld. Dit gebeurt op exact hetzelfde tijdstip in beide landen. 

Daarna start een voorlichtingscampagne om het publiek bekend te maken met de nieuwe munteenheid en de kenmerken van de bankbiljetten en munten. Ook wordt er gestart met het trainen van bank- en winkelpersoneel in het gebruik van de nieuwe munt.

De Caribische gulden vervangt in 2025 de Nederlands-Antilliaanse gulden na een gezamenlijke circulatieperiode van drie maanden. De nieuwe munt bevat moderne echtheidskenmerken om vervalsingen tegen te gaan en de efficiëntie van het betalingssysteem te waarborgen. 

De nieuwe munt komt voort uit de behoefte aan een monetaire unie na de herstructurering van Curaçao en Sint Maarten in 2010 en de noodzaak om verouderde bankbiljetten en munten te vervangen.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top