Connect with us

Bewustwordingscampagne voor mondhygiëne nodig | nu.CW

Nederlands Nieuws

Bewustwordingscampagne voor mondhygiëne nodig | nu.CW


De overheid moet met een beter beleid komen voor tand- en mondzorg voor kinderen. Dat vindt ‘Un smail pa Kòrsou’ (Een glimlach voor Curaçao). De organisatie hield dinsdag een presentatie in de Staten. 

Un smail pa Kòrsou wil dat de regering zorgt voor meer bewustwording onder de bevolking over wat de gevolgen van slechte mondzorg zijn. Daarnaast benadrukt de organisatie dat de overheid ervoor moet zorgen dat iedereen gezonde voeding – vezelrijk en zonder toegevoegde suiker – kan kopen. Een andere aanbeveling is om fluoride weer aan het drinkwater toe te voegen, met een concentratie tussen de 0,75 en 1,50 parts per million, om gaatjes en gerelateerde ziekten te voorkomen.

In totaal werd van 1.067 kinderen het gebit gecontroleerd door mondhygiënisten en tandartsen. Bij 410 kinderen werden gaatjes in het gebit aangetroffen en bij 446 jongeren was er sprake van matige tot slechte mondhygiëne. 

Zo zaten er verontrustende gebitten met veel gaatjes tussen, was er sprake van versleten tanden en tandvleesontstekingen door slechte mondhygiëne. Tevens waren er kinderen met orthodontische afwijkingen.

De initiatiefnemers van Un smail pa Kòrsou benadrukken dat tandpijn erg vervelend kan zijn en kinderen daardoor niet goed kunnen functioneren. Vooral minder bedeelde ouders kunnen hun kinderen niet helpen. Daarnaast zijn er ouders die niet beter weten en denken dat hun kind gewoon zeurt of vervelend doet.

Un smail pa Kòrsou bestaat uit mondhygiënisten van de Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Vereniging van Mondhygiënisten, Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao en Smiles World.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top