Connect with us

Betrian: vertraging in onderzoek Calmes schaadt vertrouwen OM

Nederlands Nieuws

Betrian: vertraging in onderzoek Calmes schaadt vertrouwen OM


De voormalige interim-premier Stanley Betrian bekritiseert de lange periode tussen de aangifte tegen Statenlid Rennox Calmes (TPK) in april 2023 en diens aanhouding afgelopen maand. Hij is van mening dat het Openbaar Ministerie (OM), ondanks beperkte middelen en mankracht, sneller had moeten handelen volgens de principes van goed bestuur. Dat meldt de Amigoe.

Betrian stelt dat de regering via de minister van Justitie snel had moeten ingrijpen om het OM van voldoende middelen te voorzien. Hij waarschuwt dat vertraging het vertrouwen in de integriteit van justitie ondermijnt en pleit voor een plan om de capaciteit van het OM te versterken.

Calmes werd aangehouden op verdenking van vervalsing van salarisgegevens bij het in dienst nemen van fractiemedewerkers. Na twee dagen werd hij voorlopig vrijgelaten, maar hij blijft verdachte en mag geen contact opnemen met betrokkenen. Hij heeft zijn werkzaamheden als Statenlid hervat.

Betrian benadrukt het belang van snelle vergelding in het strafrecht om het vertrouwen in justitie te behouden. Hij roept het OM op om verantwoordelijk te handelen en de wettelijke orde te handhaven, zodat de gemeenschap vertrouwen blijft houden in de integriteit van het rechtssysteem.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top