Connect with us

Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesdeal | Buitenland

Nieuws in het Nederlands

Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesdeal | Buitenland

Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesdeal | Buitenland 5

Bij het battle van zes weken kwamen zo’n 6000 personen om het leven. Uiteindelijk zag Armenië zich gedwongen grote stukken grondgebied die het decennia onder controle had gehad, terug te geven aan Azerbeidzjan. Het vredesakkoord tussen de twee voormalige Sovjetrepublieken kwam tot stand met behulp van Russische bemiddeling.

Die vrede lijkt met de beschuldiging die Pasjinian donderdag uitte, onder druk te komen. De Armeense demissionaire premier, die eind vorige maand opstapte vanwege aanhoudende kritiek op zijn optreden tijdens de oorlog met Azerbeidzjan, riep donderdag zijn veiligheidsraad bijeen voor een noodoverleg.

Volgens Pasjinian zijn de Azeri’s Armenië meer dan twee kilometer binnengetrokken. De waarnemend premier zei dat het leger van Azerbeidzjan een zuidelijk meer probeert „te belegeren.” „Het is een aantasting van het soevereine grondgebied van de republiek Armenië”, aldus Pasjinian. „Dit is een daad van vijandige infiltratie.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan bestempelde Pasjinians uitlatingen als provocaties. Volgens een woordvoerder bemannen Azerbeidzjaanse grenstroepen gewoon hun posten. Vorige maand beschuldigden Jerevan en Bakoe elkaar er ook al van het vredesakkoord te schenden.

Source link

More in Nieuws in het Nederlands

IMPORTANT ANOUNCEMENT

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
To Top