Connect with us

Apple brengt bèta iOS 17.5 uit die toelaat om apps vanaf site te downloaden – Tablets en telefoons – Nieuws

2006108020

Nederlands Nieuws

Apple brengt bèta iOS 17.5 uit die toelaat om apps vanaf site te downloaden – Tablets en telefoons – Nieuws


Apple heeft de eerste bèta uitgebracht van iOS 17.5. Dat is de versie die gebruikers in de EU toelaat apps vanaf de website van ontwikkelaars te installeren.

De eerste bèta kwam dinsdagavond uit, meldt 9to5Mac. Op basis van releases in eerdere jaren denkt de site dat Apple de stabiele versie ergens volgende maand zal uitbrengen. Met iOS 17.5 komt de functie Web Distribution beschikbaar, waarmee gebruikers in de EU de door de EU-wet Digital Markets Act afgedwongen functie om apps vanaf de site van ontwikkelaars te installeren.

Dat geldt vooralsnog alleen voor ‘geautoriseerde ontwikkelaars’. Apple gaat die voorzien van api’s waarmee ze hun apps kunnen distribueren via het web. Ontwikkelaars moeten daarvoor minstens twee jaar lid zijn van het Apple Developer Program en actief zijn in de EU. Ze moeten ook een goede reputatie hebben binnen dat programma en een iOS-app hebben die vorig kalenderjaar meer dan een miljoen ‘eerste installaties’ had binnen de EU. Momenteel is het alleen mogelijk om iOS-apps te verspreiden via appwinkels, zoals de Apple App Store of komende alternatieve appstores van derden.

Alleen iOS-gebruikers binnen de Europese Unie kunnen binnenkort losse apps downloaden via websites. Apple stelde zijn platform eerder al open voor alternatieve appwinkels, hoewel de techgigant daar nog omstreden eisen aan stelt. Ontwikkelaars mogen conform de DMA ook doorlinken naar alternatieve betaalmethoden voor in-app aankopen.Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

Advertisement
Advertisement
Advertisement

AD

Trending

Advertisement
To Top