Connect with us

Aardbeving tussen Venezuela en Curaçao doet grond trillen

Nederlands Nieuws

Aardbeving tussen Venezuela en Curaçao doet grond trillen


In de zee tussen Venezuela en Curaçao heeft zaterdagmiddag een aardbeving plaatsgevonden. Op Facebook komen meerdere meldingen binnen van mensen die iets gevoeld hebben. De Meteorologische dienst bevestigt dat de beving voelbaar was op Curacao en dat er code geel geldt voor verdere dreiging.

De aardbeving vond 46 km ten zuiden van Curaçao plaats en had een kracht van 3,6 op de schaal van Richter, aldus de Meteorologische dienst. Caribbean Weather Center spreekt van een beving op 10 km diepte in zee.

Op sociale media valt te lezen dat onder andere in Suffisant en Mahuma de beving goed voelbaar was. De Meteo adviseert toeristen en inwoners om het strand te verlaten en schippers kunnen de havens beter niet invaren, want er zou theoretisch gezien kans zijn op een tsunami. Inmiddels is die waarschuwing ingetrokken

Bij een beving is het van belang om jezelf op de juiste manier te beschermen, zo stelt de Meteo. Wanneer mensen zich in huis bevinden, kunnen ze het beste onder stevige meubels gaan liggen. Zijn mensen buiten tijdens de beving, dan is het belangrijk om op een open plek op de grond te gaan liggen. In de auto is het raadzaam om ergens te stoppen, ver weg van elektriciteitslijnen en bruggen.

De mededeling vanuit de Meteo is een voorlopige. De situatie is uitzonderlijk en de politie en brandweer zijn ook op de hoogte. Source link

More in Nederlands Nieuws

A2Z ADMINISTRATION

AD

To Top